Menu
 
Història i avantguarda a la visita de l’alumant d’APGI al Museu de la Impremta i Bombas Gens
13 de febrer de 2019

Els alumnes de 2n del C.F.G.M d’Assistent al Producte Gràfic Imprés van visitar el passat 7 de febrer el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques d’El Puig (València). Ací van poder saber com ha estat l’evolució de la impressió des del segle XV fins a l’actualitat.  Van veure diferents màquines com la minerva o la linotípia, com es composaven els tipus de plom i les planxes antigament, sistemes d’enquadernació o gravats a mà de relleus, entre d’altres.

Aquesta aproximació a les metodologies d’impressió passades ajuda a comprendre d’una manera didàctica com de relativament senzill és composar hui en dia una pàgina envers al treball tan complex que es requeria anteriorment a la digitalització del sector.

El mateix dia per la vesprada visitaren el Centre d’Art Bombas Gens a València, situat a una antiga fàbrica de bombes hidràuliques i reconvertit en espai expositiu per la Fundació Amor a l’Art l’any 2017. L’exposició ‘El pulso del cuerpo. Usos y representaciones del espacio’ els va servir com a inspiració i com a escenari en el que interactuar per fer diferents pràctiques de composicions fotogràfiques. La mostra incloïa obres d’autors com Henri Cartier-Bresson, Helen Levitt, Robert Frank o Takashi Hamaguchi.

Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic
Igualtat
Exposició de cartells 8 de març / Il·lustració Aplicada al Producte
Escola
Comissió del Congrés dels Diputats