Menu
 
Història i avantguarda a la visita de l’alumant d’APGI al Museu de la Impremta i Bombas Gens
13 de febrer de 2019

Els alumnes de 2n del C.F.G.M d’Assistent al Producte Gràfic Imprés van visitar el passat 7 de febrer el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques d’El Puig (València). Ací van poder saber com ha estat l’evolució de la impressió des del segle XV fins a l’actualitat.  Van veure diferents màquines com la minerva o la linotípia, com es composaven els tipus de plom i les planxes antigament, sistemes d’enquadernació o gravats a mà de relleus, entre d’altres.

Aquesta aproximació a les metodologies d’impressió passades ajuda a comprendre d’una manera didàctica com de relativament senzill és composar hui en dia una pàgina envers al treball tan complex que es requeria anteriorment a la digitalització del sector.

El mateix dia per la vesprada visitaren el Centre d’Art Bombas Gens a València, situat a una antiga fàbrica de bombes hidràuliques i reconvertit en espai expositiu per la Fundació Amor a l’Art l’any 2017. L’exposició ‘El pulso del cuerpo. Usos y representaciones del espacio’ els va servir com a inspiració i com a escenari en el que interactuar per fer diferents pràctiques de composicions fotogràfiques. La mostra incloïa obres d’autors com Henri Cartier-Bresson, Helen Levitt, Robert Frank o Takashi Hamaguchi.

Gràfic
Sensus: Aproximació gràfica i derivacions sinestèsiques
Gràfic
El TFT de Vanessa Jaijo l’únic projecte valencià seleccionat als premis gaudeamusPROJECTA
Gràfic
Cruz Novillo obri les portes del seu estudi als alumnes de Gràfica Publicitària
Moda
Petit Cocó
Escola
L’EASDAlcoi participa en la celebració global del Processing Day