Menu
 
Cíclica, TFT d’Il·lustració Aplicada de Diana Ventura
18 de juliol de 2019

Cíclica és la proposta de Diana Ventura com a Treball de Final de Títol en l’especialitat d’Il·lustració Aplicada. És una marca que, a través de la il·lustració, reflexa en peces de roba una sèrie d’idees al voltant de l’essència femenina amb uns valors concrets com són la sostenibilitat, el respecte, la llibertat o la durabilitat, entre d’altres. En aquest text del catàleg que l’autora ha el·laborat per a aquest projecte, els recull i explica tots:

– La naturalesa és la nostra llar, d’ella naixem, aprenem i creixem. És la nostra medicina.

– La sostenibilitat com a arrel, és la nostra filosofia i forma part de nosaltres. Des de l’inici, Cíclica naix d’ella. La composició dels nostres teixits, dels nostres dissenys i de la nostra forma de vida. Somiadores del món que volem deixar.

– Il·lustració com a missatge, mostrant l’essència femenina en cadascun dels nostres dissenys, en cada línia, color i forma. El reflex de les persones, la poesia visual, el creixement personal, l’acceptació dels nostres cossos i la varietat com a bellesa.

– L’ètica del cor, natural, lliure i fort. El comerç just, la conciliació familiar, tallers locals, fet a mà amb afecte, paciència i dedicació. L’únic camí cap a la bellesa.

– Durabilitat com a propòsit, com a intenció, peces atemporals, objectes estimats i perdurables en el temps. Usar, estimar i no tirar, la moda lenta, cuidada i per sempre. Conservar, respectar, cuidar, connectant i ajudant el nostre món, i els que vivim en ell, intentant crear un món més respectuós amb la dona, l’entorn i la vida.

– Les persones com a principi i fi, font d’inspiració, contemplar, entendre, personalitzar, les persones ens ensenyen i d’elles creixem i creem. Com a canal per a mostrar un missatge, una reflexió i un canvi. Les nostres peces transmeten un missatge per dues branques: La persona que la porta, mostra la seua forma de vida, el seu pensament i la seua personalitat. I el món que l’envolta aquesta rebent aqueix missatge, conscienciant-se. Cíclica és la medicina per a sanar.

– Aquest projecte ens ha fet evolucionar, créixer en el més pur sentit personal; Cíclica eres la teua, jo, i cadascuna de nosaltres que dia a dia busquem la nostra essència, busquem un canvi.

 

Fitxa tècnica:

Autora: Diana Ventura

Tutora: Júlia Català

Especialitat: Il·lustració Aplicada

Data: Juny 2019

Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic
Igualtat
Exposició de cartells 8 de març / Il·lustració Aplicada al Producte
Escola
Comissió del Congrés dels Diputats