Menu
 
CONFERÈNCIA I TALLER DE FOTOGRAFIA: EDUARDO MOMEÑE
27 de novembre de 2021

Conferència: El Retrat i la Posada en Escena

Eduardo Momeñe durà a terme una ponència sobre la seua obra fotogràfica en el retrat, una trajectòria ja de molts anys, i sens dubte un tema clau de la seua motivació en la fotografia.

Si bé ha desenvolupat el retrat tant al carrer com en estudi, en aquest cas i donades les limitacions de temps, la ponència se centrarà en el seu treball d’estudi. De fet, totes dues opcions comparteixen molts elements en comú, però sens dubte són també molts els plantejaments que les diferencien. En l’estudi ampliarem el “concepte clàssic” de retrat per a indagar en plantejaments relacionats amb les possibilitats del llenguatge del rostre i corporal.

A través de la seua obra proposarà als assistents reflexionar sobre aquells elements -dificultats- a resoldre, com ara dirigir la imatge, la seua contextualització, o bé les raons per les quals retratem. La finalitat serà motivar-nos a obtindre retrats en els quals siga perceptible la nostra manera d’entendre’ls.

La metodologia que se seguirà serà la de la participació entre tots els assistents, els comentaris i les preguntes que puguen sorgir a partir de les fotografies que anem veient.

L’obra “comentada” d’un fotògraf és una bona manera de veure diferents opcions de fotografiar i sobretot de descobrir per a què i per què fa les fotografies en la manera en què les fa.

Més informació al blog de Eduardo Momeñe

 

El taller: Algunes pautes per a la pràctica fotogràfica.

Aquest taller teòric d’aplicació pràctica, es proposa posar l’accent en molts elements visuals i conceptuals que seria bo que tinguérem presents, i sens dubte controlats, en la nostra pràctica fotogràfica. Els qui considerem la fotografia una escriptura visual embolicada en una escriptura textual (verbal) ens podem trobar amb la dificultat d’articular la nostra força visual -afortunat qui la té- amb allò que volem “dir” per mitjà de les nostres imatges. Això ens porta a pensar la pràctica de la fotografia, si bé com un plaer, també com un problema a resoldre.

La finalitat d’aquest taller és intentar aportar a l’assistent algunes dades que l’ajuden a aclarir algunes idees que li permeten una pràctica més conscient. Hi ha una pregunta fàcil de formular i una cosa difícil de contestar: “Per a què fem fotografies?”. Intentarem contestar a això.

El taller es planteja com un continu diàleg entre els assistents, i el gaudi, en principi, està garantit.

 

HORARIS

Conferència: dijous 9 de desembre 11:00 h. EASD Alcoi Hall -3. (Oberta a tothom)

Taller: 9 i 10 de desembre 15:00 a 20:00 h. (sols per al cicle de fotografia)

Interiorisme
Primeres Jornades d’Interiors, Campus ISEACV
Fotografia
Presentació del llibre “Wuhan Before Wuhan”
Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa