Menu
 
Departamento 13, el TFT d’Interiorisme de Nelly Carrió
19 de febrer de 2020

‘Departamento 13’ és el TFT de l’alumna de l’especialitat de Disseny d’Interiors Nelly Carrió. Es tracta d’un projecte de reforma i rehabilitació de la seu del Grupo ASV a Dénia dedicat al transport sanitari. També abasta l’ampliació la de la base per a ambulàncies. El projecte va ser premiat l’any passat pel CDICV.

La idea per a la realització del projecte, és la de reformar i rehabilitar l’espai existent en què es realitzarà el projecte, i ampliar-lo mitjançant la utilització de contenidors marítims, per a realitzar un espai de treball ampli, còmode, acollidor i modern. Es crea una estructura modular, respectant la funcionalitat de l’espai, construint al mateix temps una solució estructural efímera i modular prefabricada, amb una aparença externa que contrasta amb l’espai existent, però que no trenca contra l’espai culturalment respectat de l’estètica mediterrània, com és el cas de l’espai existent.

 

Per això, l’espai existent, s’ha rehabilitat i netejat per a deixar la pedra dels murs de maçoneria vista, i la part nova s’ha construït i revestit amb materials actuals, com són l’acer patinable i els colors blanc i negre, donant-li un contrast de materials, textures i visual a l’espai dissenyat.

D’altra banda, la idea i concepte pels quals s’han triat els contenidors marítims per a la construcció de l’ampliació de l’espai, és merament constructiva, ja que, per a evitar una obra major amb la necessitat de realitzar fonamentacions, solament s’executa una solera per a poder col·locar els contenidors damunt d’ella, posteriorment, es revestiran al complet, donant-li un aspecte completament diferent, és a dir, que l’espai no presentara l’estètica industrial que presenten els contenidors marítims.

La poètica en la qual se centra el disseny del projecte és el pas del temps. Es vol representar que la pròpia arquitectura transmet el pas del temps, permetent al projecte ser contemporani i vernacle en concordança, sense que una part tinga més importància que l’altra. És un espai que vol ser experiència, vol fer sentir a les persones que estan en ell, volent emocionar.

Sobre els aspectes formals i perceptius del projecte, es pot apreciar que existeixen diversos contrastos en tot l’espai, tant d’estètica, com de textures, materials i colors.

En primer lloc, s’ha volgut donar un contrast visual al projecte, dissenyant l’espai existent amb una estètica vernacla, deixant la pedra dels murs de maçoneria a la vista, creant una estètica rústica. Però en canvi, l’espai de nova construcció s’ha dissenyat amb una estètica moderna, jugant amb l’arquitectura modular, les línies rectes i geomètriques, i els colors neutres, així com també materials més moderns, com és el cas de l’acer patinable.

A l’interior de l’espai existent també es percep un contrast estètic, amb la pedra vista en alguns murs, amb tons terrosos i càlids, i textura rugosa, juntament amb el blanc llis de les altres parets. Es juga en aquest interior amb la tradició vernacla de tot l’espai, mesclada amb l’estil modern i minimalista del blanc juntament amb els paraments de vidre transparent dels despatxos. Això li aporta a l’espai un ambient elegant, lleuger i transparent.

D’altra banda, en la part nova, també es pot veure un contrast entre textures i materials. La part exterior de l’espai, aquesta tota revestida amb acer patinable, presentant un aspecte rugós i bast, però en canvi, en el seu interior, es pot trobar parets blanques, juntament amb un paviment de color beix, encara que també amb algun to en negre, com és el cas del mobiliari i la zona dels banys, però es crea un ambient càlid i acollidor, al mateix temps que modern i elegant.

Amb el disseny d’aquest projecte, es vol comunicar i expressar un espai canviant en el temps, on la pròpia arquitectura transmet aquest salt, permetent al projecte combinar dues estètiques diferents, sent contemporani i regionalista al mateix temps que també és vernacle, però sense trencar estèticament la una amb l’altra. Respectant l’espai cultural de l’estètica mediterrània. Es dissenya un espai que vol ser experiència per a les persones que estan en ell. Un espai que es crea per a provocar diferents emocions, percepcions i sentiments, al mateix temps que emocionar als seus habitants.

Un altre aspecte a tindre en compte simbòlicament parlant, és el de l’elecció dels contenidors marítims, ja que s’han triat aquests per a la construcció de l’espai nou, no sols pel mètode constructiu, sinó també perquè la ciutat on se situa el projecte, es tracta d’una ciutat portuària, amb una gran importància en el comerç pesquer i transport marítim.

Fitxa tècnica:

Autora: Nelly Carrió

Tutor: Ángel Pérez

Especialitat: Disseny d’Interiors

Data: Juny 2019

 

Gràfic
Campanya informativa per la COVID-19
Escola
MESURES I PROTOCOL PER A LA REALITZACIÓ DE LES PROVES D’ACCÉS
Escola
PERÍODE DE MATRÍCULA CICLES FORMATIUS
Moda
Treballs Grau Moda 2019-2020
Escola
Instruccions d’admissió estudis Títol Superior de Disseny