Menu
 
El grup d’investigació de Moda qüestiona la ‘fast fashion’ amb Conexiones 4
3 d'octubre de 2018

Conexiones 4 és una Exposició, Trobada i Bescanvi de roba que sorgeix a l’interior del projecte Durabilitat material vs. Durabilitat Emocional dirigit pel grup d’investigació de l’EASD d’Alcoi: Disseny de Moda, Compromís i Bones Pràctiques. Tot açò se celebrarà aquest divendres 5 d’Octubre a les 19:30 en la Col·lectiva de Xàtiva.

El projecte pretén connectar el món de les relacions materials (peces de roba) amb les relacions socials per a realçar les competències de la roba, centrant l’atenció en l’art de l’ús satisfactori que es derive de les peces mitjançant l’acumulació de records i experiències.

D’aquesta manera s’analitza el concepte de sostenibilitat en la moda com un procés ampli que genera coneixement i consciència en el consum i en l’ús de les peces. Desafia el sistema de la ‘fast fashion’ i dels interessos industrials posant fre a l’obsolescència psicològica, accionant la durabilitat emocional i la longevitat dels productes.

Conexiones 4 s’estructura en tres esdeveniments.

  1. Una Exposició audiovisual en la qual es mostraran els resultats de les investigacions anteriors, que arrepleguen els 10 millors testimoniatges (històries de roba) d’una mostra de més de 60 vídeos i fotografies realitzades durant les tres edicions anteriors.
  2. Una Trobada, en la qual pretenen seguir arreplegant noves i interessants històries que connecten amb la roba. Per aquest motiu conviden al fet que els assistents vagen vestits amb una peça que tinga un valor especial per a ells. Volen conèixer la seua història. Par això, Ho gravaran i fotografiaran.
  3. Un Bescanvi de roba amb l’empresa de residus tèxtils Texlimca. Per a açò necessiten que es porte una peça que ja no agrade i que siga fàcil desprendre’s d’ella per a intercanviar-la per una altra de l’empresa col·laboradora.
Moda
Departament de Moda. Viatge d’estudis al País Basc
Fotografia
LIMINAL, exposició col·lectiva de 2n CFGS Fotografia
Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic