Menu
 
El professor Joel García impartirà una conferència a la Fira Modernista d’Alcoi
13 de setembre de 2017

 

Durant la setmana del 18 al 24 de setembre es desenvoluparan a Alcoi tot un conjunt d’activitats, impulsades per la Regidoria de Turisme, per a posar en valor i difondre el seu patrimoni modernista. Aquestes s’organitzen al voltant de la Setmana del Modernisme que inclou conferències, exposicions, visites guiades, recreacions històriques i teatralitzacions, tallers i una fira modernista en la Glorieta. De totes elles, despunten especialment les dedicades a un dels arquitectes més destacats del Modernisme alcoià, Vicent Pascual, i les vinculades a la indumentària en la societat modernista. Els assistents lluiran vestuari de l’època oferint una ambientació que ens retornarà en l’Alcoi de finals del XIX i principis del XX.

Dins de l’ampli programa, Joel García Pérez, professor d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASD Alcoi impartirà la conferència ‘La indumentària modernista o de la Belle Époque’ el dilluns 8 de setembre a les 20:00 hores al Saló Llarg del Cercle Industrial. Segons Joel García “es desenvoluparà una aproximació divulgativa a la indumentària de l’època de la Belle Époque i del Modernisme per a analitzar com les característiques generals del Modernisme, la de ser frontissa entre el passat i la modernitat i la de ser un estil d’exaltació de la burgesia enriquida amb el desenvolupament industrial, també es desenvolupa en l’àmbit de la indumentària”. La xarrada busca ajudar a la revaloració del patrimoni modernista alcoià ja que saber i conèixer és, sempre, el primer pas per a apreciar-lo justament.

Podeu trobar més informació sobre aquesta activitat a http://bit.ly/2wzzdqu i sobre la I Setmana Modernista d’Alcoi a  http://bit.ly/2evjnp1

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Producte
Recordem la intervenció urbana “We love Products”
Escola
Expliquem arquitectura: Vicent Pascual Pastor, de l’historicisme al modernisme

Dijous 15 de febrer a les 11h

Interiorisme
L’alumnat de 1r d’interiors s’inicien en un projecte d’hàbitat
Interiorisme
Alumnes d’interiors queden finalistes en un concurs organitzat per Cevisama
Moda
L’alumnat de moda aprén dels millors sobre la indumentària escènica