Menu
 
El Taller de processos de reproducció al servei de la creativitat de l’EASDAlcoi
18 d'octubre de 2018

El Taller de Processos de producció de l’EASDAlcoi, ubicat a la planta zero del centre, compta amb nombrosos recursos per tal de posar a l’abast de tota l’Escola les tècniques d’impressió més avantguardistes.

Per a aconseguir açò hi ha maquinària especialitzada en grans formats com és el plòter de base d’aigua per a la impressió fotogràfica d’interiors en altíssima qualitat ja siga en paper fotogràfic de tot tipus o fotolits, entre d’altres. Està també el plòter de làtex que s’aplica en concret en la reproducció d’imatges per a l’exterior, ja que s’apliquen tractaments per poder protegir qualsevol creació de les inclemències del temps. Es treballa amb suports tan diversos com el tèxtil, pvc o vinil.

D’altra banda, la laminadora permet donar-li l’acabat més adient a la reproducció: mat, brillant o amb tractament de filtre ultravioleta per preservar-la de la llum. Funciona o bé per fred amb adhesiu o amb calor. També està la muntadora que s’usa per fer muntatges d’impressions sobre suports rígids com poden ser el cartró-ploma, pvc, fusta o cartró.

A més, hi ha el sistema de sublimació per poder transferir els dissenys en materials com ceràmica, alumini, fusta o tèxtil; el plòter de tall que permet reproduir gràfics amb precisió i nitidesa i també l’enquadernadora per fer acabats en cavallet, cuquet o rústica de tapa tova. I per últim, està també la clàssica impressora làser o fotocopiadora.

A banda de tota la qüestió més tècnica també hi ha una implicació directa per part del Taller de processos de reproducció en orientar, assessorar i ajudar a l’alumnat en la realització dels seus projectes. “Si venen amb algun exercici o pràctica i veiem que hi ha un error o cosa a millorar, se’ls explica als alumnes per fer-ho més didàctic. No es reproduir-los el treball i ja està” explica Juan Carbonell, responsable del departament.

Pel que fa als docents, també s’obri aquest espai per a tots aquells professors que tinguen assignatures relacionades amb la impressió i es pot fer ús de les màquines per explicar-les fil per randa i facilitar així el procés formatiu. Finalment, cal destacar que el Taller de processos de reproducció també s’encarrega de realitzar tot el treball a nivell promocional extern i que necessite l’EASDAlcoi en general i cadascun dels departaments en particular.

Gràfic
Quatre alumnes de Gràfic han estat seleccionades als premis Art Byblio 2019
Moda
Moda participa en la Fira del Medi Ambient de Canals amb el seu projecte d’‘upcycling’
Interiorisme
Interiorisme presenta les seues propostes als premis Habitàcola 2019
Il·lustració
Els alumnes d’Il·lustració Aplicada de creen dessuadores i samarretes amb els seus propis dissenys
Animació
L’alumnat d’Animació coneix la faceta més professional del sector amb TVOn Producciones i FrameOver