Menu
 
Presentació del llibre “Wuhan Before Wuhan”
18 de January de 2023

El proper dijous 19 de gener a les 19 h Mike Jorquera presentarà el seu fotollibre Wuhan Before Wuhan a la sala d’actes de l’EASD d’Alcoi.  L’entrada serà lliure fins a completar aforament.

Wuhan before Wuhan recull el procés de transformació, tant personal com fotogràfic, del fotògraf espanyol Jorquera, que va arribar el 2007 a la ciutat xinesa, aleshores desconeguda a Occident. Jorquera havia triat una ciutat de l’interior del país, lluny de megaurbs com Pequín o Xangai, per tal d’assentar-se i generar vincles, de posar el focus en un espai més abastable i cenyir-se a un context. Però la manca de referents i la incomunicació el van portar a l’aïllament, i aquest a la desorientació. Així sorgeix un viatge més introspectiu, cap a dins, en què Wuhan representa una cosa molt bàsica i alhora universal: la recerca d’identitat.

Nascut a Pontevedra (1972), Jorquera és un dels grans noms de la jove fotografia contemporània espanyola. Membre fundador del col·lectiu Nophoto i editor de diverses publicacions, la seua trajectòria professional gira al voltant de la Xina des de l’any 2002. El seu treball Wuhan before Wuhan, el més ambiciós que ha afrontat fins ara, sorgeix després de viure nou anys en aquesta ciutat. L’obra s’estructura en atmosferes d’interior i d´exterior, en estats anímics que perfilen un relat autobiogràfic que suposa alhora un camí de recerca i d’interpretació. La seua intenció era irrompre on no hi ha coordenades reconeixibles ni paràmetres familiars, i al llarg del procés va aconseguir instal·lar-se, construir-se. Habitar l’estranyesa.

 

EDITORIAL LA FÁBRICA | 248 páginas | Inglés-Chino | 20,2 x 27 cm | PVP 38 € | ISBN 978-84-17769-99-4

https://tienda.lafabrica.com/fotografia/8440-jorquera-wuhan-before-wuhan-9788417769994.html

 

Aquesta activitat ha estat coordinada pel Departament de Fotografia EASD d’Alcoi i la Agrupació Fotogràfica Alcoiana.

 

Illustration
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
School
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic
Igualtat
Exposició de cartells 8 de març / Il·lustració Aplicada al Producte
School
Comissió del Congrés dels Diputats