ÚLTIMES ADQUISICIONS DE LA BIBLIOTECA DE L’EASDALCOI

Ací teniu dues ressenyes més dels nous llibres que hem incorporat a la biblioteca.

Recordeu que podeu consultar el blog de la biblioteca https://biblioeasdalcoi.blogspot.com/

 

100 edificios del siglo XX / The Now Institute ; prólogo de Thom Mayne ; [textos, Val Warke, con Eric Keune y Andrea Simitch]. – Barcelona : Gustavo Gili, 2019

255 p. : il. ; 24 cm.

Bibliografia per edificis: p. 244-251

ISBN 978-84-252-3150-6

[Sign.: ARQ/CIE]

Obra de referència per a conèixer 100 edificis d’un valor inestimable, que corresponent a diferents moments històrics del desenvolupament arquitectònic del segle XX. D’esta manera el llibre esdevé en una ferramenta per a descobrir els referents històrics, els precursors de l’arquitectura actual, i enfortir amb el seu coneixement la creativitat de projectes futurs.

La selecció d’obres arquitectòniques ve acompanyada d’un breu text descriptiu, fotografies i dibuixos de les plantes alçats i perspectives.

 

Castelló, Laura

Vestidas para la revolución : la liberación de la mujer a través de la moda / Laura Castelló. – 1ª ed. – Barcelona : Lunwerg, 2020

198 p. : il. ; 24 cm.

Bibliografia: p. 194-198

ISBN 978-84-18260-02-5

[Sign.: MODHIS/CAS/ves]

Guia il·lustrada d’alguns dels moviments contraculturals més rellevants de la història de la moda, des de finals dels segle XVI fins l’actualitat.

L’autora i il·lustradora Laura Castelló desenvolupa al llarg del llibre prop d’una trentena de moviments estètics i culturals que reflexen moviments de lliberació de la dona i que tenen en la moda un dels seus elements d’expressió.

“La estética y la moda no son solo algo superficial y vacío: son en sí un símbolo, una expresión individual y colectiva y, como tal, un acto que puede ser político, tener poder e incluso cambiar sociedades.”

“La historia de la moda y de las luchas feministas pasa (entre otras muchísimas cosas) por romper con la estética y los estereotipos autoimpuestos, con todos esos elementos limitadores y opresores que nos mantenían inmóviles, como si fuéramos un elemento decorativo del paisaje, como un mueble más del salón. Por lo tanto, es fundamental reconocer la enorme valía de todos estos movimientos que cuestionan y rompen las viejas creencias a favor de los derechos y libertades de las mujeres y, en consecuencia, del mundo que nos rodea.”

 

 

Scroll to Top