Menu
 
Francisco Leiva enceta les conferències de les Jornades de Disseny 2013 en EASDAlcoi
11 de mayo de 2013

 

Les 25 enes Jornades de Disseny de la Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASDAlcoi), amb el títol ‘Expliquem, activitats de Disseny’, han començat hui amb la ponència de l’arquitecte Francisco Leiva

La inauguració de les jornades ha estat a càrrec del director de la institució, Vicent Martí, que ha considerat aquestes ponències com “una experiència que va començar amb l’objectiu d’apropar als nostres alumnes i cos docent, així com les persones interessades de l’àrea socioeconòmica de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, cap a l’horitzó contemporani del disseny”.

Martí ha destacat que les conferències busquen arribar a “eixe espai conceptual i formal d’on sorgeixen i es configuren les noves tendències en els productes i suports gràfics o audiovisuals”.

El primer ponent de les jornades, Francisco Leiva, ha destacat que l’Escola d’Art “tinga en compte l’arquitectura però no com a el centre de tot”, ja que ha remarcat que “en el món de l’arquitectura hi ha massa tendència a que els arquitectes parlen per a arquitectes i això genera cert allunyament amb la societat”.

“Si les empreses conegueren el que hi ha a les aules d’escoles com aquesta al·lucinarien, el que passa és que no tenen suficients tentacles per a fer-ho, i aquesta ruptura és terrible”, ha assenyalat Leiva, que creu que tot seria millor si les empreses s’involucraren més amb els projectes i alumnes que hi ha.

Leiva és premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme en 2010. L’arquitecte, que actualment és professor de Projectes en la Universitat d’Alacant, forma part del Grupo Aranea, equip multidisciplinari que proposa i du a terme intervencions.

Les pròximes conferències i tallers programats per EASDAlcoi seran les de l’il·lustradora Paula Sanz, el dimarts 16; l’especialista en imatge corporativa Antonio Segura ‘Duck’, el dimecres 17; l’historiadora del Disseny Raquel Pelta, el dijous 18; i la taula redona de Francisco Bautista, Araceli Moya, alumnes i ex alumnes, el divendres 19.

Podeu veure l’entrevista en vídeo ací.

Gráfico
“Viaje a la cultura massai”, William Kikanae
Producto
Actiu Academy
Fotografía
Sofía Moro: taller y conferencia
Interiorismo
Primeras Jornadas de Interiores, Campus ISEACV
Fotografía
Presentación del libro “Wuhan Before Wuhan”