Inauguració Oficial del Curs 2014/15

El passat 29 d’octubre es va celebrar l’acte oficial d’inauguració del curs 2014-15. En ell van prendre la paraula Vicent Martí Vañó director del centre, el director de l’ISEACV (l’Institut Superior d’Ensenyaments artístics de la C.V) D. Vicent Llimerá, organisme al que pertanyem les Escoles Superior de Disseny i Ceràmica, Conservatoris Superiors de Música Dansa i d’Art Dramàtic i finalment pel alcalde d’Alcoi D. Antoni Francés qui va donar per inaugurat el curs 2014-15.

La lliçó magistral va estar a càrrec de Xavier Giner, ex director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i membre de l’equip directiu de l’ACESEA (L’Associació d’Escoles Superiors d’Ensenyaments Artístics).

En la seua ponència, X. Giner va fer un recorregut per la història de les nostres escoles, des de la etapa de Arts i Oficis fins ara on s’han assolit els Ensenyaments Superiors de Disseny. Va fer constància de les dificultats i reptes que s’ha anat superant i de quina é la situació actual d’aquestes, objectius i estratègies a implementar.

Finalitzats els parlaments vam donar pas als lliuraments del Premis:

PIELSA, ACTETEX, Tutto Piccolo I Premi STAY de la OFICINA MODERNA.

En tots els casos es tracta  de premis o concursos que s’han establit mitjançant un conveni entre l’EASDALCOI I les empreses per tal d’impulsar la investigació i la creativitat en els sectors industrials, amb l’objecte de que els alumnes puguen rebre incentius i sentir-se estimulats en el seu esforç de formació com a futurs professionals del disseny i puguen assumir la responsabilitat creativa en el mon de la empresa.

 

El Premi PIELSA està renovant-se des de 2008. Consistent  en una col·laboració del Departament d’Il·lustració Aplicada amb l’empresa que,  amb una visió innovadora es planteja nous estímuls i es dirigeix a un públic cada vegada més exigent.

La formula elegida es la de premiar la millor col·lecció realitzada en cada curs lectiu, en els diversos sectors que l’empresa produeix: tapisseria, teixits per a la indumentària, mantes,…

En esta  setena edició s’ha dissenyat una col·lecció de teixits per a moda en Jacquard i pèl, des d’un brief adaptat als consumidors actuals amb una nivell cultural alt.

La guanyadora d’aquest any és Sandra Ureña.

 

El Premi ACETEX, ha consistit en una col·laboració amb ACETEX (Associació d’Empresaris Tèxtils de l’Alcoià i el Comptat) que proposava un ambiciós projecte de disseny integral. S’ha treballat en conjunt amb una cuina- office, il·lustrant l’espai amb una visió globalitzadora. Estovalles, vinils, vaixelles,… han estat els sectors components d’aquest projecte.

Les guanyadores ex-aequo del premi son  Noelia Saá i Rosa Sainz, alumnes de l’especialitat de disseny d’il·lustració aplicada

 

El Premi Tutto Piccolo que celebrava la seua catorzena edició, consisteix en una col·laboració amb la empresa amb la intenció d’apropar als nostres estudiants de Disseny de Moda a la realitat professional del sector, mitjançant el conveni amb una empresa referent, a nivell nacional, dins del sector de moda infantil.

 

El guanyadors de l’edició 2013-2014 ha estat Saúl Santonja Miralles amb la col·lecció Natural Rustic. I el  segon premi li ha correspost a Tatiana Burkay amb la col·lecció El mundo mágico de Beatrix Potter

 

Finalment, s’ha lliurat el Premi STAY La  Oficina Moderna al millor expedient acadèmic del Títol Superior de Disseny de Producte de la promoció 2013-2014.

Es tracta d’un premi que valora un llarg camí iniciat fa ja quatre anys i que ara dona el seu fruit gràcies a empreses com la OFICINA MODERNA.

El guanyador és Adrià Cano López.

Scroll al inicio