Menu
 
Expliquem arquitectura: Vicent Pascual Pastor, de l’historicisme al modernisme
13 de febrer de 2018

El proper dijous 15 de febrer l’EASDAlcoi, ha organitzat, des del seu Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny, una conferència sobre l’arquitecte alcoià Vicent Pascual Pastor, un dels introductors a la ciutat, després de la seua etapa de formació a Barcelona, de l’estètica del Modernisme com expressió del poder social i econòmic de la burgesia alcoiana a principis del s. XX.

La conferència es desenvoluparà al Saló d’actes “Josep Albert Mestre” a partir de les 11 hores i correrà a càrrec de la historiadora de l’art Crispina Ruiz Jiménez i de l’arquitecte Juan José Moya Salom. Aquest acte es planteja amb la finalitat de servir de complement a la contemplació de l’interessant Exposició “Vicent Pascual Pastor, arquitecte” que pot visitar-se a l’espai expositiu de l’EASDAlcoi al llarg de tot el mes de febrer.

Aquesta exposició d’homenatge a Pascual va estar organitzada pel Centre d’Estudis Històrics i Arqueològics d’Alcoi (CAEHA) i mostrada al Centre Cultural al setembre del 2017 dins de la 1a Setmana del Modernisme a Alcoi. Una exposició que analitza tant la vessant arquitectònica modernista de Pascual, centrada en la recerca de noves formes artístiques basades en la inspiració orgànica, com les seues anteriors etapes historicista i eclèctica o les diferents tipologies arquitectòniques que va desenvolupar a la ciutat i a la comarca: esglésies i edificis benèfics, edificis representatius, habitatges burgesos i cases de camp, edificis civils i fabrils, habitatges de lloguer i habitatge obrer i habitatges de promoció pública o cases barates.

Amb aquesta la mirada explicativa generada per l’exposició i la conferència sobre Vicent Pascual Pastor, el Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASDAlcoi pretén contribuir i recolzar la necessària valorització, coneixement i difusió del ric patrimoni arquitectònic, tant civil com industrial, que té la ciutat d’Alcoi. El coneixement i la comprensió del seu valor és la millor forma de fomentar l’estima i la protecció del nostre patrimoni artístic, part essencial del nostre patrimoni col·lectiu.

Moda
Departament de Moda. Viatge d’estudis al País Basc
Fotografia
LIMINAL, exposició col·lectiva de 2n CFGS Fotografia
Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic