Menu
 
Francisco Leiva enceta les conferències de les Jornades de Disseny 2013 en EASDAlcoi
11 de maig de 2013

 

Les 25 enes Jornades de Disseny de la Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASDAlcoi), amb el títol ‘Expliquem, activitats de Disseny’, han començat hui amb la ponència de l’arquitecte Francisco Leiva

La inauguració de les jornades ha estat a càrrec del director de la institució, Vicent Martí, que ha considerat aquestes ponències com “una experiència que va començar amb l’objectiu d’apropar als nostres alumnes i cos docent, així com les persones interessades de l’àrea socioeconòmica de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, cap a l’horitzó contemporani del disseny”.

Martí ha destacat que les conferències busquen arribar a “eixe espai conceptual i formal d’on sorgeixen i es configuren les noves tendències en els productes i suports gràfics o audiovisuals”.

El primer ponent de les jornades, Francisco Leiva, ha destacat que l’Escola d’Art “tinga en compte l’arquitectura però no com a el centre de tot”, ja que ha remarcat que “en el món de l’arquitectura hi ha massa tendència a que els arquitectes parlen per a arquitectes i això genera cert allunyament amb la societat”.

“Si les empreses conegueren el que hi ha a les aules d’escoles com aquesta al·lucinarien, el que passa és que no tenen suficients tentacles per a fer-ho, i aquesta ruptura és terrible”, ha assenyalat Leiva, que creu que tot seria millor si les empreses s’involucraren més amb els projectes i alumnes que hi ha.

Leiva és premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme en 2010. L’arquitecte, que actualment és professor de Projectes en la Universitat d’Alacant, forma part del Grupo Aranea, equip multidisciplinari que proposa i du a terme intervencions.

Les pròximes conferències i tallers programats per EASDAlcoi seran les de l’il·lustradora Paula Sanz, el dimarts 16; l’especialista en imatge corporativa Antonio Segura ‘Duck’, el dimecres 17; l’historiadora del Disseny Raquel Pelta, el dijous 18; i la taula redona de Francisco Bautista, Araceli Moya, alumnes i ex alumnes, el divendres 19.

Podeu veure l’entrevista en vídeo ací.

Moda
Departament de Moda. Visita extraescolar al País Basc
Fotografia
LIMINAL, exposició col·lectiva de 2n CFGS Fotografia
Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic