Menu
 
L’EASDAlcoi celebrarà les III Jornades d’Animació els dies 16, 17 i 18 de desembre
11 de desembre de 2019

El departament d’Animació de l’EASDAlcoi ha organitzat per als dies 16, 17 i 18 de desembre les III Jornades d’Animació que comptaran amb la participació de figures destacades d’aquest sector que es troba en ple auge. Hi hauran conferències i tallers per tal d’apropar a tots els assistents els aspectes tècnics, creatius i professionals més interessants dels projectes animats.

Sam

Obrirà les xerrades, el dia 16 a les 12h al saló d’actes de l’Escola, Sam (Samuel Ortí). És  director i animador especialitzat en la tècnica stop motion i ha dut a terme curtmetratges com ‘El ataque de los Kriters asesinos’ (2008) o ‘Vicenta’ (2010), ambdós nominats als Goya. A més, l’any 2014 va veure la llum el seu primer llargmetratge ‘Pos eso’ que va rebre premis a festivals internacionals de Xile, Itàlia i la República Txeca, entre d’altres. Tots aquests títols han estat realitzats dins de la seua productora Conflictivos Productions i precisament d’això parlarà a la seua conferència ‘Cómo sobrevivir siendo un animador independiente’.

Flora Cuevas

Aquest mateix dia i a partir de les 10h la dissenyadora de vestuari Flora Cuevas oferirà el taller ‘Visitiendo un mundo en miniatura’. Ha treballat a nombroses produccions animades elaborant el vestuari per als personatges, sempre posant especial atenció als teixits (tints, acabats i textures) i les estructures amb les que es realitza la pròpia animació.  Els llargmetratges ‘Missing Link’ (2019) i ‘Pos eso’ (2014) o sèries com ‘Clay Kids’ (2011) formen part de la seua trajectòria professional.

Ramón Alós i Álvaro Robles

El 17 de desembre a les 10.30h i també al saló d’actes de l’EASDAlcoi, Ramón Alós i Álvaro Robles xarraran sobre del seu curt animat ‘Umbrellas’ que ara mateix es troba en fase de producció després d’haver aconseguit el finançament necessari a través de la plataforma Kickstarter. Álvaro Robles combina la seua feina de copywriter amb la de director a treballs com ‘Mara, Maravillas’ (2017) i de guionista a diferents projectes audiovisuals. Ramón Alós és també director, productor i guionista de curts com ‘L’Edén de Kiko’ (2014) o ‘El invernadero’ (2016).

Ignacio Meneu

Finalment, el 18 de desembre tancarà les jornades el taller ‘Animación aplicada a diferentes técnicas’ d’Ignacio Meneu. Meneu va fundar l’any 1987 el primer estudi d’animació de la Comunitat Valenciana: Camelot Dibujos Animados, S.L i ha treballat com animador i director a sèries de televisió, llargmetratges i publicitat fent ús tant de la tècnica 2D com 3D, dins de productores i també com a freelance.

Moda
Departament de Moda. Viatge d’estudis al País Basc
Fotografia
LIMINAL, exposició col·lectiva de 2n CFGS Fotografia
Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic