Menu
 
Els alumnes d’Interiorisme assisteixen a la rehabilitació de l’estudi d’arquitectura VADEBO
12 de març de 2019

El passat dimecres 6 de març l’alumnat de 1er de Disseny d’Interiors va realitzar una visita d’obra al gabinet d’arquitectura VADEBO, situat en l’última planta d’un edifici al carrer Sant Llorenç d’Alcoi. Els alumnes van poder descobrir com s’ha dut a terme la rehabilitació de l’espai.

Per a això s’han seguit una sèrie d’actuacions com la conservació de la coberta original a dues aigües, modificada en part per la inserció d’un volum central que articula l’espai i inunda les estances principals de llum natural; la recuperació de la pedra original tant en la part interior de façana com en els pilars, sotmesos a reforços estructurals; el bigam de fusta que conforma la coberta, que ha sigut substituïda puntualment i sotmesa a un tractament anti-xilòfags. En definitiva, elements constructius que confereixen a l’espai el valor de l’autèntic i el natural.

D’altra banda aquests materials contrasten amb el paviment de formigó polit, que integra la instal·lació de sòl radiant, i que permet generar uniformitat i continuïtat espacial. La il·luminació perimetral de l’espai emmarca la pròpia estructura i transforma l’espai en un lloc seré, idoni per al treball i la comunicació. També van poder constatar la importància dels espais destinats a instal·lacions i la necessitat de preveure tot allò que és necessari en l’espai i anticipar-se als problemes que puguen sorgir en obra.

L’espai s’ha dissenyat pensant en diferents usos. En l’actualitat el seu funcionament serà el de gabinet d’arquitectura, però en un futur el mateix espai podrà convertir-se en dos habitatges independents. Per a això s’ha pensat en la ubicació de divisions de vidre amb estructura metàl·lica que separen els espais de treball, despatxos, sales de reunió, i banys estratègicament disposats, de tal manera que la configuració actual no comprometa una nova distribució espacial en el futur.

 

Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa
Escola
Gala inaugural d’ANIMALCOI 2022
Escola
ANIMALCOI, Festival Internacional d’Animació d’Alcoi