L’alumnat d’Interiors viatja a Madrid per conéixer els reptes actuals del disseny d’espais educatius i laborals

L’alumnat de Disseny d’Interiors es va traslladar dilluns 28 i dimarts 29 d’octubre a Madrid per a complementar la formació del workshop ‘Nous paradigmes en els espais educatius i de treball’, que realitzen a l’EASDAlcoi de la mà de l’exalumna Pilar Molina i que està coordinat per Ángel Pérez i Carmina Vicens.

El taller està composat de quatre sessions: dos teòriques, una visita de camp i una pràctica. Té com a finalitat donar les ferramentes necessàries als alumnes per tal de dur a terme el projecte de remodelació de la planta d’Interiorisme de l’Escola. Açò sempre tenint en compte els nous paradigmes educatius, encaminats a treballar per projectes.

Durant les visites, els estudiants han conegut de primera mà com han enfrontat les diferents empreses aquest canvi en les generacions actuals i les que vindran. També quin tipus de productes han fet servir per a que funcionen els espais, com s’han adaptat els usuaris aquests canvis i quins han sigut els beneficis a curt termini, i quins ho seran a llarg termini.

L’estada a Madrid va consistir en tres visites principals i dos complementaries:

En primer lloc, i de la mà de Paloma Oceja, Manager of Customer Experience, van visitar el centre de producció a Espanya de Steelcase i Madrid Plaza. És un espai on la màxima premissa és augmentar la col·laboració, l’agilitat i la innovació entre els treballadors.

Seguidament van assistir al showroom de Vitra amb Carlos Carsten, Director General de Vitra Hispania. Va remarcar als alumnes que el secret de l’èxit de futur de qualsevol empresa o individu és la curiositat i la creativitat. Va explicar també com Vitra des de l’atemporalitat dels seus dissenys aconsegueix que conceptes com la ‘Super Flexible Office’ i ‘Agility’ es convertisquen en clàssics amb futur. Carsten assegura que “en un futur tots treballarem des d’un sofà”.

Per últim, Patricia Fuertes, Arquitecta Consultora LEED i WELL i Asesora BREEAM a CBRE Madrid, va mostrar als alumnes com amb els productes de Vitra i Steelcase, i amb l’aplicació de les directrius per obtindre els certificats LEED i WELL, s’aconsegueixen oficines més saludables.

Patricia va traslladar als alumnes quines han sigut les activitats off to work que es promouen des de la direcció de l’empresa per a aconseguir que l’ambient de treball a banda de rigorós, professional i eficaç, siga distès, proper i així oferir les millors solucions al seus clients.

En les tres visites els alumnes han pogut entendre les tecnologies més innovadores que donen suport al canvi social actual. La biofília, per exemple, que als entorns educatius i laborals és imprescindible per estimular la creativitat i la salut dels usuaris. A més, el disseny és l’eina principal per a la fomentar la palanca d’un canvi que implica un treball en xarxa, col·laboratiu i per processos.

Finalment, i com a complement, es va visitar l’exposició ‘Intangibles’ en la Fundación Telefónica i el Matadero Madrid formada per espais polivalents i d’avanguarda al servei de la cultura.

Desplaça cap amunt