Menu
 
Els alumnes de Foto descobreixen la força expressiva del retrat amb Mikel Ponce i Luana Fischer
24 de febrer de 2020

El passat 5, 6 i  7 de febrer l’EASDAlcoi va acollir les Jornades del Retrat organitzades pel departament de Fotografia en les que es van dur a terme conferències, tallers i activitats al voltant d’aquest gènere fotogràfic.

Les va encetar el fotògraf Mikel Ponce amb la xerrada ‘El retrat editorial. De la idea a la improvisació’. Ponce ha treballat per a revistes com Esquire, Forbes o El País Semanal i va mostrar l’evolució de les seues primeres fotos fins a l’actualitat. Va explicar el procés de preparació de les sessions però també com sempre acabava improvisant en cadascuna d’elles segons a qui feia la foto, què es volia trasmetre i com.

El dia 5 de vesprada va fer una demostració a l’alumnat amb un cas real de retrat al professor de l’EASDAlcoi i il·lustrador Jerjes Llopis. La sessió va estar basada en les seues creacions i personalitat.  Per a això, és essencial crear un vincle amb el retratat i saber adaptar elements tècnics com l’escenografia o la il·luminació segons cada cas.

Al dia següent es va realitzar una eixida fotogràfica per fer un homenatge al treball de Richard Avedon en ‘In the American West’. Ací el fotògraf va realitzar un extens viatge per l’oest americà a través de retrats en blanc i negre de personatges descontextualitzats sobre fons blancs. Els alumnes van traslladar aquesta idea a diferents punts d’Alcoi com la Plaça d’Espanya, el Parterre o el Centre Comercial. Van fotografiar en analògic als transeünts que acceptaven aquesta proposta, amb el mateix punt de vista, enquadrament i procés de reproducció que Avedon.

El dia 7 va ser Luana Fischer qui va parlar sobre el retrat editorial dins del món de la Moda. Els seus inicis com a fotoperiodista han fet que el seu treball es caracteritze per mantindre l’essència natural i la veritat de cada persona dins de les estètiques imposades. No força als personatges. Va ensenyar també gran part dels seus treballs personals.

Les jornades van concloure amb el taller vespertí de Fischer. Va ser una col·laboració amb l’alumnat de Moda i Etilisme en la que es van dur a terme tres sessions –en exteriors i interiors– amb diferents dissenys. Els alumnes de Fotografia van aprendre com comunicar-se amb els models i de quina manera disparar per obtindre els resultats desitjats.

CRÈDITS DE LA SESSIÓ

Vestit de tul malva: Grau Moda

Asisgnatura: Projectes colecció d'autor 4ºGM - curs 2019 2020

Dissenyador: Guillermo Martínez

Col·lecció: Ensueño

Model: Lucía Palau

Look mexicà: Grau Moda

Assignatura: Projectes de moda i textils experimentals 3ºGM - curs 2019 2020

Dissenyadora: Irene Guilló

Col·lecció: Oaxaka

Model: Lara Fraj

Col·lecció calaveres amb llum: Grau Moda

Assignatura: Projectes col·lecció d'autor 4ºGM - curs 2019 2020

Dissenyadora: Gloria Rovira

Col·lecció: You can Save the Planet

Model: Lorena Ndong, Lara Fraj, Angela Navarro.

 

Perruqueria: Andrea Terol. 1º GM

Maquillatge: Belén Seguí. 2º Gràfica Publicitària

 

Gràfic
“Viatge a la cultura massai”, William Kikanae
Producte
Actiu Academy
Fotografia
Sofía Moro: taller i conferència
Interiorisme
Primeres Jornades d’Interiors, Campus ISEACV
Fotografia
Presentació del llibre “Wuhan Before Wuhan”