Menu
 
La desfilada “antisistema i subversiva” de 4t de Moda
26 de setembre de 2018

El passat 7 de juliol al Centre Comercial de Alçamora va tenir lloc la ‘Graduation Fashion Show at EASD Alcoi’, una proposta trencadora dirigida i coordinada pels docents del Grau de Disseny de Moda Amparo Pardo i Patrik Baldan.

La desfilada va ser una trobada entre moda disruptiva i música ‘circuit bending’ processada amb soundcool en directe, on es va presentar una selecció de les millors col·leccions del quart any de  Disseny de Moda i una mostra dels millors treballs realitzats en les assignatures de modelització i moda sostenible de l’EASD d’Alcoi.

Segons els seus coordinadors, es tracta d’una moda conceptual, subversiva, transgressora, democràtica, antisistema, sostenible i de codi obert, on res és aleatori. Moda, música i espai formen un tot conceptual que donen sentit i significat a la proposta.

Aquesta desfilada es proposa en un format que trenca amb els estereotips de la moda institucionalitzada, ja que reuneix a models del carrer, vestides amb propostes de moda subvertiva i acompanyades de música col·laborativa en directe. Propostes que van ser presentades en un Centre Comercial, espai que es postula com la nova catedral del segle XX-XXI, triomf del sistema capitalista i centre neuràlgic de la moda d’usar i tirar.

El recorregut de les propostes, focus d’atenció, van ser les escales mecàniques que, al·ludint al sistema capitalista, van prendre inspiració del maquinisme i del fordisme. El ritme, en un compàs seriat, va centrar la seua crítica, una vegada més, en el sistema ‘fast fashion’ anònim i desmesurat.

Moltes de les propostes acompanyades per estilismes que combinaven complements amb objectes “barats”, banals i ordinaris, i que en ocasions s’intercanviaven amb productes recollits d’un supermercat, expressaven el sentir d’una moda, que una vegada més qüestiona les estètiques tradicionals lligades a la moda de les altes esferes i al glamur de la ‘red carpet’ mostrant-nos la conquesta d’una moda democràtica i creativa, que transforma el sistema invertint els seus codis i enaltint amb açò els valors de l’autenticitat i de la creativitat publica i quotidiana.

Més Fotos

 

 

Escola
ASPIRANTS PROVA GENÈRICA CICLES MITJANS I SUPERIORS
Moda
PROJECTE COL·LABORATIU: MODA I DANSA (ESTUDI ALICIA HERRERO)
Escola
L’EASD ALCOI PARTICIPA A LES JORNADES MEDITERRÀNIES DE COOPERACIÓ
Moda
PROJECTE DE MODA “RESILIÈNCIA” EN CC ALZAMORA ALCOI
Escola
JORNADES FORMATIVES ISEACV