Menu
 
L’alta costura de París contada en primera persona per l’exalumna Inma Saurina
20 de febrer de 2017

El pròxim dijous, 23 de febrer, l’exalumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASDAlcoi), Inma Saurina, realitzarà una conferència sobre alta costura, a partir de la seua experiència professional, en la qual ha passat per tallers tan reconeguts com els dels dissenyadors de moda Lacroix, John Galliano o Yves Saint Laurent. Fa uns anys, Saurina va crear la seua pròpia firma, en què es dedica a la creació de vestits exclusius d’alta costura, indumentària regional i vestuaris de cinema.

A les 12 hores, en el saló d’actes de l’EASDAlcoi tindrà lloc la ponència “L’Alta Costura s’estila” on Saurina explicarà la seua experiència, des dels seus estudis en aquest centre fins a l’actualitat, per així inspirar l’alumnat del centre i mostrar-los que amb esforç i passió es pot arribar on es proposen. A més, també parlarà de l’alta costura, que tal com afirma la dissenyadora, “ara mateix s’estila”, alhora que remarca que és una altra forma de crear art amb belles escultures.

Saurina, que després del seu pas per l’EASDAlcoi també es va formar en l’Escola Tècnica Superior de Disseny en Moda de París, ha passat durant la seua carrera professional per la ciutat de la llum, així com per altres capitals de la moda com Milà, Roma, Nova York o Zurich.

Disseny moda - Inma Saurina

L’exalumna de l’EASDAlcoi combina el seu treball com a dissenyadora amb la participació en vestuaris per a musicals i cinema. És per això que en 2008 va realitzar el vestuari de Willy Fog en el Teatre Calderón de Madrid, que va resultar guanyador del premi a “millor musical de Gran Via de Madrid”. Aquest projecte fou el predecessor de molts més musicals i pel·lícules de grans directors.

Aquest mateix any, la dissenyadora ha emprés un nou projecte juntament amb el gran dissenyador Jean Luc Amsler, on Saurina ha dissenyat una desfilada privada celebrada en l’hotel Bristol de París amb una col·lecció inspirada dins de l’atmosfera de Federico García Lorca.

Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa
Escola
Gala inaugural d’ANIMALCOI 2022
Escola
ANIMALCOI, Festival Internacional d’Animació d’Alcoi