Menu
 
L’alumnat de gràfic aprén de les tècniques emprades per artistes contemporanis
20 de febrer de 2018

La setmana passada els alumnes de segon de Disseny Gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi van poder aprendre directament de les tècniques emprades en diferents tipus d’obres de diferents artistes contemporanis, a través de la visita de diferents exposicions que actualment es troben en marxa a la ciutat d’Alcoi.

La primera parada fou a la Fundació Mutualidad Levante, on van poder veure en primera persona l’exposició “Seres y estares” de l’artista Manolo Granado, on es recullen treballs realitzats entre 2016 i 2017, majoritàriament, i que tenen com a fil conductor l’individu i el seu entorn. En aquest espai l’alumnat va gaudir d’una visita guiada on van poder aprendre les diferents tècniques, com és el cas del gravat i collage, que Granado va emprar en les seues obres.

Tot seguit, la visita va continuar amb l’exposició “Espais avançat” que es troba a la Llotja de Sant Jordi, on hi ha diferents propostes que utilitzen el vídeo art, la pintura, la instal·lació matèrica, arquitectures efímeres, així com l’art conceptual i el digital; com a mitjà d’expressió. Allí, l’alumnat va poder veure, observar i analitzar les intervencions de caràcter inclusiu, és a dir, aquelles obres que inclouen l’espai on es desenvolupen, el públic assistent i d’altres sentits que no són sols el de la visió. Cal recordar, com ja vam anunciar anteriorment, que aquesta exposició ha estat conformada per un grapat de professors de l’EASDAlcoi que han elaborat les peces ex professo per a aquest espai en qüestió.

Expo Llotja

Finalment, el recorregut acabava a l’espai expositiu de la Capella de l’Antic Asil per gaudir de l’expressivitat de les obres d’Orfeo Soler, amb la seua exhibició “Las palabras del león”. En aquest últim lloc l’alumnat va poder fer preguntes a la comissària de l’exposició, Lucia Romero, qui en tot moment va donar les indicacions oportunes sobre les influències i conceptes de l’obra exposada, que està formada per una combinació de 54 obres inèdites, en la seua majoria, i altres que mostren el seu món personal i altament expressiu, a través de tècniques com el dibuix, la pintura i l’escultura.

Tot aquest aprenentatge per tal que tinga una assimilació per part dels alumnes necessita d’un treball d’anàlisi de les exposicions visitades, una feina en la qual ara es troben immersos.

Expo Seres Estares Mutua Levante1

Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa
Escola
Gala inaugural d’ANIMALCOI 2022
Escola
ANIMALCOI, Festival Internacional d’Animació d’Alcoi