Menu
 
L’alumnat de moda aprén dels millors sobre la indumentària escènica
5 de febrer de 2018

La setmana passada els alumnes de 2n i 3r de Disseny de Moda, així com els de 2n d’Estilisme d’indumentària de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi van poder veure de primera mà a l’empresa Sastrería Cornejo diferents peces clàssiques de la indumentària escènica, com és el cas del vestit original d’Ava Gardner en 55 días en Pekin, la malla de Charlton Heston en El Cid o cuirasses de diferents materials de Gladiator. Aquest aprenentatge en primera persona és molt interessant ja que el disseny de vestuari per a pel·lícules o teatre és una altra de les opcions de què disposa l’alumnat que realitza aquest tipus d’estudis, ampliant així el seu ventall de possibilitats.

A la Sastrería Cornejo, fundada el 1920, els nostres alumnes van poder aprendre el seu sistema de treball, així com també van poder veure de primera mà cadascun dels departaments que la conformen, des del taller de tocats i barrets, al taller de pell i ambientació. A més, també es van assabentar del recorregut històric i professional d’aquesta empresa, per poder així saber cadascun dels seus passos i que puguen servir de guia per al nostre alumnat. Actualment, Cornejo és una de les empreses de lloguer de vestuari més importants del món on figurinistes de vestuari de nivell internacional acudeixen per llogar i confeccionar el vestuari per a les seues produccions, entre les quals es troben diverses pel·lícules guardonades amb premis al millor vestuari en els Òscar, els Goya, els Cèsar i els Bafta.

Sastreria Cornejo 2

L’alumnat, a més, va poder prendre contacte al Museu del vestit de Madrid amb molts dels continguts tecnològics assimilats en l’aula gràcies a les explicacions didàctiques dels teixits, d’història pel recorregut de la indumentària i de disseny per la valoració de peces originals que allí s’hi troben.

Moda
Departament de Moda. Viatge d’estudis al País Basc
Fotografia
LIMINAL, exposició col·lectiva de 2n CFGS Fotografia
Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic