Menu
 
L’EASDAlcoi a l’Animac festival d’animació internacional
5 de març de 2016

Alumnes de 1er del Cicle d’Animació, que ha començat este curs 2015-2016, alumnes del cicle d’Il.lustració i alumnes del grau de Gràfic valoren positivament els quatre dies que han passat a Lleida amerant-se de cultura audiovisual, i relacionant-se amb artistes consagrats del món de la indústria de l’animació.

La Mostra del 2016 dedicava a les dones la seua mirada. Les dones aporten talent a l’art i la indústria de l’animació. “Futurs Femenins” era el títol d’esta 20ª Mostra de cine d’animació. El nombre d’autores que presentaven treballs a la Mostra ha augmentat enguany. D’entre elles volem destacar el treball de la portuguesa Regina Pessoa, que ens ha captivat a tots i totes amb les seues obres delicades i fortes, punyents i dolces al mateix temps. Són obres com ella, forta per a dur endavant treballs amb tècniques d’animació complicades, i també generosa a l’explicar-nos fil per randa el procés del seu treball.

També voldríem destacar l’amabilitat de Flora Cuevas, encarregada de vestir als personatges de pel·lícules de stop motion i que ens va concedir una entrevista que publicarem pròximament a la revista SIGNE.

El cine va començar amb l’animació, i desprès d’un llarg període de temps superant-se per voler imitar la realitat, ara torna a contar històries fantasiejant amb espais i personatges irreals que s’aconsegueixen amb l’animació i els efectes especials que ens facilita l’avanç de la tecnologia audiovisual, i que l’Escola d’Art d’Alcoi utilitza per a convertir l’animació no sols en una especialitat si no també en una matèria transversal. Tots els cicles o el graus que s’estudien a la nostra Escola, inclouen en un moment o un altre estos coneixements, bé per a aplicar-los a la publicitat, en la presentació de projectes, en els vídeo-art, en els fashion films o en els curts metratges d’animació.

Ara ens toca assimilar tot el que hem vist i hem après. L’any que ve més.

Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa
Escola
Gala inaugural d’ANIMALCOI 2022
Escola
ANIMALCOI, Festival Internacional d’Animació d’Alcoi