Menu
 
L’EASDAlcoi col·labora en l’exposició “Dona i treball a Alcoi”
5 de març de 2018

El pròxim dimecres, 7 de març, a les 20h s’inaugurarà l’exposició “Dona i treball a Alcoi – Una visió gràfica” organitzada per Alcoi Industrial i que ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Per tal de commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora aquesta entitat ha fet una selecció de fotografies, procedents de diferents fons històrics locals, amb la qual es pot comprovar gràficament l’evolució del paper de la dona en el món del treball al llarg de la història d’Alcoi.

Des de l’EASDAlcoi s’ha col·laborat amb la realització de diferents tasques de comunicació, com és el cas del disseny de les invitacions, així com dels suports on es podran veure les diferents imatges que es distribueixen en diferents àrees temàtiques: professionals, comerços i mercats, indústria alimentària, tèxtil, paper i oci. En l’exposició es podrà veure com les dones van ocupar gradualment nous àmbits laborals com és el cas de les parades dels mercats, comerços, així com alguns forns, confiteries i gelateries. També en destaca el gran nombre de dones que es dedicaven a la indústria de les olives farcides, abans de la mecanització. Al capdavall una exposició que repassa l’evolució de la dona en el treball en clau alcoiana.

portada-dona

Aquesta mostra, patrocinada per l’Ajuntament d’Alcoi i la Fundació Mútua Levante, es podrà visitar en l’espai d’aquesta segona entitat fins el 28 de març en horari matinal de dilluns a divendres de 10h a 14h i per la vesprada de dilluns a dissabte de 18h a 21h.

Com activitat complementària a l’exposició es realitzarà una taula redona, “Dona treballadora: Passat i present”, que serà el pròxim dijous, 15 de març, a les 19:30h on hi intervindran Júlia Company, Directora General de l’IVACE, Sandra Obiol, professora de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València i Manuela Pascual, secretària general de CCOO en els Comarques Centrals. Aquestes tres dones destacades de la societat alcoiana debatran els reptes i problemes que planteja, encara hui, ser dona en el món laboral.

Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa
Escola
Gala inaugural d’ANIMALCOI 2022
Escola
ANIMALCOI, Festival Internacional d’Animació d’Alcoi