Menu
 
Els alumnes de Moda i Estilisme coneixen el ‘basque style’ iniciat per Balenciaga
13 de febrer de 2020

Els alumnes de 1er, 2n i 3r de Disseny de Moda i de 1er d’Estilisme d’Indumentària van realitzar un viatge formatiu del 27 al 31 de gener per conèixer les claus del disseny de moda i la industria tèxtil del País Basc. El seu gran referent internacional és Cristóbal Balenciaga pel que una de les parades imprescindibles va ser visitar el seu museu a Getaria. Encara que no van poder accedir a l’exposició perquè estaven realitzant canvis en ella, van visionar una projecció sobre la vida i la trajectòria del modista i van adquirir diferents llibres al respecte.

També van visitar els tallers i les oficines de Mercedes de Miguel. La dissenyadora complia 30 anys al capdavant de la seua pròpia firma i va explicar a l’alumnat els passos que ha seguit per a aconseguir això. Van poder veure les seues principals creacions reunides a un exposició a la Sala Ondare. Va ser una visita guiada per Peio Durán també dissenyador i comissari de la mostra.

Skunkfunk va ser la marca més jove que va contar a l’alumnat la seua manera de treballar les seues peces des de l’ecologia, la sostenibilitat, l’ètica i el comerç just. Els van mostrar totes les instal·lacions i tot el procés de disseny i la fabricació. Açò va complementar amb la conferència que els va oferir l’equip de Minimil, empresa històrica que recull tota la tradició i el saber fer de la moda basca i que va treballar molt de prop amb Balenciaga. Relacionada amb la tradició està també Rafael Matías Tejidos que duu més de 60 anys proveint de materials de primera qualitat a les principals firmes espanyoles. Els va regalar diferents retalls de tela als alumnes per a que desenvolupen projectes propis a l’Escola.

No tot va ser moda, va haver també temps per visitar el Museu de Belles Arts de Bilbao i el Guggenheim. En definitiva, va ser un viatge que va servir als estudiants per veure l’ampli ventall d’eixides professionals i les múltiples possibilitats i perspectives des de les que treballar la moda.

Il·lustració
Jero Muñoz guanya el concurs del cartell del 8M organitzat per la Regidoria d’Igualtat d’Alcoi
Fotografia
Els alumnes de Foto descobreixen la força expressiva del retrat amb Mikel Ponce i Luana Fischer
Moda
Conchi Sarabia apropa el concepte i la realitat del disseny de calçat a l’alumnat de Moda
Gràfic
Índia Gisbert dissenya la nova identitat de la Societat Protectora d’Animals d’Alcoi
Interiorisme
Departamento 13, el TFT d’Interiorisme de Nelly Carrió