Menu
 
Els alumnes d’Estilime i Moda descobreixen la història i trascendència de la seda a València
10 de desembre de 2018

El passat 29 de novembre els alumnes de 1er i 2n del cicle d’Estilisme i 1er de Disseny de Moda, van visitar el Museu i Col·legi d’Art Major de la Seda. La seu del Gremi Velluters, que va donar nom al barri en el qual es troba.


Durant la visita guiada, es va emfatitzar la importància que la seda havia tingut per al creixement econòmic de València, així com de la cria del cuc de la seda, el cultiu de la morera per a la seua alimentació o com es tintava el fil mitjançant pigments d’origen natural. València no solament produïa uns finíssims teixits, tenia el coneixement de tot el procés.

Van poder gaudir del teler manual que es troba en el taller. Un teler que antigament teixia damasc i que ha sigut modificat per a teixir el que popularment coneixem com l’espolí. Teixit que adquireix aquesta denominació per l’utensili amb que és elaborat.


En l’exposició van poder sospesar de manera molt efectiva la costosa i delicada faena de l’art de teixir seda. A més, al llarg de la visita van tindre l’oportunitat d’observar la lluentor i bellesa de teixits com el moaré, el damasc o l’espolí.

Finalment, el museu ofereix una gran varietat de productes artesanals en la seua tenda. Donant a conèixer les possibilitats que la seda ofereix.

 

Interiorisme
Primeres Jornades d’Interiors, Campus ISEACV
Fotografia
Presentació del llibre “Wuhan Before Wuhan”
Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa