Menu
 
Treball amb maquetes per a planificar la il·luminació d’un espai
23 de març de 2018

Aquest dimecres al taller d’il·luminació impartit per Fernando Salas l’alumnat de Disseny d’Interiors i de Producte varen comprovar la importància de treballar amb maquetes a l’hora de dissenyar la il·luminació d’un espai, ja que així d’una manera ràpida i efectiva s’aconsegueixen espais molt reals a través de la llum.

Concretament al taller l’alumnat va treballar partint de xicotetes mostres de materials opacs, translúcids, metàl·lics i transparents amb els que van generar maquetes sobre les que posteriorment van aplicar fonts de llum tenint el mòbil com a recurs. Amb aquesta tècnica es van aconseguir multitud d’espais, dels quals es van anar fent fotografies de cadascuna de les diferents atmosferes que s’anaven aconseguint.

Taller Fernando Salas

El dia següent, dijous 22 de març, Salas va realitzar una conferència basada en un recorregut per les seues obres d’interiors que abasten distintes tipologies d’espais: comercials, com el showroom de Roberto Verino; lúdics, com El Molino; així com de restauració, habitatge i arquitectures efímeres. També va mostrar espais en hotels com el Puerta América i El Gran Hotel Domine de Bilbao. Exemples amb els quals l’alumnat va percebre la complexitat implícita en els espais i la resposta integral que ha de realitzar l’interiorista per a resoldre i integrar tots els elements que configuren l’espai, especialment les instal·lacions tècniques.

A més, va insistir en la importància del disseny gràfic, ja que és una disciplina a tindre molt en compte, principalment en espais comercials.

També va mostrar algunes peces de disseny industrial, proposant una nova manera de concebre el mobiliari, des d’una actitud més creativa.

Finalment, Fernando Salas va animar a l’alumnat a resoldre i posar passió en els projectes que realitzen.

Taller Fernando Salas

Gràfic
Quatre alumnes de Gràfic han estat seleccionades als premis Art Byblio 2019
Moda
Moda participa en la Fira del Medi Ambient de Canals amb el seu projecte d’‘upcycling’
Interiorisme
Interiorisme presenta les seues propostes als premis Habitàcola 2019
Il·lustració
Els alumnes d’Il·lustració Aplicada de creen dessuadores i samarretes amb els seus propis dissenys
Animació
L’alumnat d’Animació coneix la faceta més professional del sector amb TVOn Producciones i FrameOver