Menu
 
Una mirada arquitectònica: Vicent Pascual Pastor
23 de gener de 2018

Des d’aquest dimecres dia 24 de gener pot contemplar-se a l’EASDAlcoi l’exposició “Vicent Pascual Pastor, arquitecte”. Una exposició que ens aproxima a la important trajectòria arquitectònica d’aquest arquitecte alcoià desenvolupada entre 1891 i 1930, després de la seua etapa de formació a Barcelona.

Pascual és un dels arquitectes alcoians més destacats de finals del s. XIX i principis del XX i un dels introductors de l’estil modernista a la ciutat, expressió del seu destacat desenvolupament industrial i del poder social atansat per la burgesia. La famosa Casa del Pavo, una de les peces claus del modernisme alcoià, va ser obra seua així com la Gruta del Cercle Industrial o l’actual Conservatori. Totes elles obres d’exaltació de la natura com a font d’inspiració en la recerca de noves formes arquitectòniques allunyades del passat.

Casa El Pavo

L’exposició no sols analitza l’etapa modernista de Pascual, possiblement la més coneguda, sinó que també inclou les seues etapes anteriors, l’historicista i l’eclèctica així com les diferents tipologies arquitectòniques que Pascual va desenvolupar a la ciutat i a la comarca: esglésies i edificis benèfics, edificis representatius, habitatges burgesos i cases de camp, edificis civils i fabrils, habitatges de lloguer i habitatge obrer i habitatges de promoció pública o cases barates.

Aquesta iniciativa del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASDAlcoi ens permet contemplar novament aquesta exposició que va estar organitzada per el CAEHA (Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics) i exposada al Centre Cultural d’Alcoi al setembre del 2017 dins de la I Setmana del Modernisme d’Alcoi, organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, on es va homenatjar aquest destacat arquitecte alcoià amb la col·locació d’un monòlit al Parc de la Glorieta. L’exposició romandrà oberta al llarg de tot el mes de febrer.

Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa
Escola
Gala inaugural d’ANIMALCOI 2022
Escola
ANIMALCOI, Festival Internacional d’Animació d’Alcoi
Moda
Clec Fashion Festival