Menu
 
Una mirada arquitectònica: Vicent Pascual Pastor
23 de gener de 2018

Des d’aquest dimecres dia 24 de gener pot contemplar-se a l’EASDAlcoi l’exposició “Vicent Pascual Pastor, arquitecte”. Una exposició que ens aproxima a la important trajectòria arquitectònica d’aquest arquitecte alcoià desenvolupada entre 1891 i 1930, després de la seua etapa de formació a Barcelona.

Pascual és un dels arquitectes alcoians més destacats de finals del s. XIX i principis del XX i un dels introductors de l’estil modernista a la ciutat, expressió del seu destacat desenvolupament industrial i del poder social atansat per la burgesia. La famosa Casa del Pavo, una de les peces claus del modernisme alcoià, va ser obra seua així com la Gruta del Cercle Industrial o l’actual Conservatori. Totes elles obres d’exaltació de la natura com a font d’inspiració en la recerca de noves formes arquitectòniques allunyades del passat.

Casa El Pavo

L’exposició no sols analitza l’etapa modernista de Pascual, possiblement la més coneguda, sinó que també inclou les seues etapes anteriors, l’historicista i l’eclèctica així com les diferents tipologies arquitectòniques que Pascual va desenvolupar a la ciutat i a la comarca: esglésies i edificis benèfics, edificis representatius, habitatges burgesos i cases de camp, edificis civils i fabrils, habitatges de lloguer i habitatge obrer i habitatges de promoció pública o cases barates.

Aquesta iniciativa del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASDAlcoi ens permet contemplar novament aquesta exposició que va estar organitzada per el CAEHA (Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics) i exposada al Centre Cultural d’Alcoi al setembre del 2017 dins de la I Setmana del Modernisme d’Alcoi, organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, on es va homenatjar aquest destacat arquitecte alcoià amb la col·locació d’un monòlit al Parc de la Glorieta. L’exposició romandrà oberta al llarg de tot el mes de febrer.

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Producte
Recordem la intervenció urbana “We love Products”
Escola
Expliquem arquitectura: Vicent Pascual Pastor, de l’historicisme al modernisme

Dijous 15 de febrer a les 11h

Interiorisme
L’alumnat de 1r d’interiors s’inicien en un projecte d’hàbitat
Interiorisme
Alumnes d’interiors queden finalistes en un concurs organitzat per Cevisama
Moda
L’alumnat de moda aprén dels millors sobre la indumentària escènica