Menu
 
Urban Skills, la primera mostra de cultura urbana a Alcoi
27 de setembre de 2018

Des del 24 de setembre, s’està duent a terme a Alcoi, Urban Skills, un projecte que engloba totes les vessants de la cultura urbana i que ofereix nombroses i variades activitats en les quals es podrà participar fins al pròxim dia 30. Darrere de tota aquesta iniciativa es troba l’exalumne d’Il·lustració de l’EASDAlcoi, Vincent Company, com a coordinador general i artista plàstic.

El projecte naix d’una proposta ciutadana a la convocatòria de pressupostos participatius de la ciutat d’Alcoi, sent aquesta la manifestació d’una necessitat col·lectiva que fins al moment no estava coberta en la seua plenitud per l’oferta cultural que ens proporcionava la mateixa, expliquen des de l’organització.

Destaquen també que Urban Skills pretén fomentar la cultura urbana oferint un ampli ventall d’ofertes culturals relacionades amb aquest àmbit. En la seua primera edició, l’Art urbà així com el Hip-hop i l’Skate són els 3 pilars fonamentals que sostindran el contingut d’aquesta mostra cultural.

 

Afegeixen a més que la “cooperació i unificació són dos termes importants per a donar sentit a la funció motora d’aquest projecte, ja que s’està fent un gran esforç per a generar sinergies entre diversos col·lectius locals relacionats a aquest moviment cultural, així com diversos ens públics (Ajuntament, espais expositius, centre de joventut, centres educatius, etc…), locals que promouen la música, o els mateixos ciutadans cedint les mitgeres dels seus edificis com a suport físic per a la realització de grans obres murals, segueixen”. Així, la finalitat d’aquest esdeveniment és generar una major consciència sobre un patrimoni cultural/sociològic que està en ple desenvolupament a dia d’avui, asseguren els organitzadors.

(c) Jordi Arques

Recalquen també la col·laboració de la Regidoria de Joventut i Participació Ciutadana, així com de de Elisabet Morales com a representant del col·lectiu Fem Rap i la Regidoria d’Esports al costat de Nacho García com a organitzador de la part esportiva Active Extreme, perquè aquest esdeveniment haja pres la seua forma definitiva.

Interiorisme
Primeres Jornades d’Interiors, Campus ISEACV
Fotografia
Presentació del llibre “Wuhan Before Wuhan”
Interiorisme
Premis CDICV 2022
Igualdad
25N: “Autoprotecció i reconstrucció”, exposició col·lectiva
Il·lustració
Conferència i taller a càrrec de Víctor Visa