Menu
 
Vicent Ramón Pascual guanya el certamen del cartell Falles de València 2015
7 de gener de 2015

V fallera, de Vicent Ramón Pascual Giner, ex-alumne de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, serà el cartell oficial de les Falles de València 2015. El jurat estava compost per l’artista gràfic Martín Forés; la Fallera Major de 1992, Mónica Palmer; l’artista faller Miguel Santaeulalia i el secretari general de la Junta Central Fallera, José Luís Vaello. També van acudir a l’acte la Fallera Major de València, Estefanía López, acompanyada del regidor de Festes i Cultura Popular, Francisco Lledó, els que van anunciar els noms dels guanyadors. El dissenyador de l’obra guanyadora explica que «el disseny té com a element central una V que unifica l’essència de les Falles en Valencia». No és la primera vegada que a Vicent Ramón li se reconeix el seu treball en aquest certamen, ja que en els anys 2003 i 2005 va aconseguir dues mencions d’honor.

Enguany s’han presentat al concurs un total de 69 cartells procedents de diferents ciutats d’Espanya. Les propostes han sigut variades i de diferents estils, però amb elements comuns característics de la festa. L’exposició dels cartells presentats romandrà oberta a l’Ateneu Mercantil, situat a la plaça de l’Ajuntament, fins al dia 9 de novembre, entre les 10 i les 20 hores.

 

Vicent Ramon Pascual Giner exerceix la professió de dissenyador gràfic des de l’any 2000 (data en que va acabar els seus estudis en l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi), treballant amb diferents equips de disseny.

En el 2003 crea el seu propi estudi, on desenvolupa projectes d’entorn gràfic com el cartellisme, disseny editorial, identitat corporativa, il·lustració, imatge coordinada i publicitat. La seua activitat se centra en àmbits culturals i institucionals. Els seus treballs apareixen en diverses revistes especialitzades tant a Espanya com a Europa, com són la revista Experimenta en les seccions de panorama i de protagonistes de la guia del disseny espanyol, així com també en diferents publicacions de l’editorial Index book, a les col·leccions Select Graphic design from Spain o Basic logos.


Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic
Igualtat
Exposició de cartells 8 de març / Il·lustració Aplicada al Producte
Escola
Comissió del Congrés dels Diputats