Menu
 
La quotidianitat i la versatilitat de Z compleix dos anys a l’Escola
8 de febrer de 2019

La direcció de l’EASDAlcoi va llançar al departament de Producte la proposta de projectar algun disseny que anara més enllà de les taules i cadires per crear un espai de convivència a l’entrada de l’Escola. Va ser a partir d’ací quan alumnes de 2n de Producte coordinats per la professora Amanda Alborch van iniciar un procés d’observació i anàlisi del comportament postural i d’interacció de la gent per a adaptar-lo el més possible a les necessitats que aparegueren en cada moment.

A partir d’ací és quan sorgeix l’any 2017 Z, basat en elements modulars i un disseny tranquil i senzill que permet infinites combinacions com a espai d’encontre, d’oci, de treball, descans o d’inspiració, entre d’altres. Es va buscar també que els materials, fusta i metall,  s’integraren en l’entorn de l’Escola, foren naturals, tingueren calidesa i es respectara la seua essència pròpia. Cada mòdul ha estat elaborat de manera artesanal per Artinox i la fusteria Mario López Picó.

El nom de Z ve per la seua forta personalitat identificativa amb la generació que porta aquest mateix nom i són els que actualment ocupen la majoria de cursos a les especialitats de l’EASDALCOI. A més, és una denominació breu i és la forma pròpia d’un dels mòduls que composen el projecte.

Ja fa dos anys que la multifuncionalitat de Z s’imbrica en el dia a dia de l’Escola i encara que estava concebut amb aquesta finalitat, la realitat ha superat les expectatives dels seus creadors. “Ha adquirit altres funcions que ni tan sols contemplàvem. La gent se l’ha fet seu i el mou i el transforma com més li convé amb total llibertat. Estem molt contents amb la seua evolució” explica Amanda Alborch. Tots els departaments i especialitats de l’EASDAlcoi n’han fet ús en algun moment i eixa apropiació col·lectiva és la que “li dóna sentit i vida al disseny” conclou.

Il·lustració
Aitex ens presenta el “Cuaderno de Tendencias del Hábitat 22/23”
Escola
Tallers de preparació: proves d’accés 23/24
Igualtat
“Las Sinsombrero”, taller plàstic i poètic
Igualtat
Exposició de cartells 8 de març / Il·lustració Aplicada al Producte
Escola
Comissió del Congrés dels Diputats