Menu
 
Zíu
21 de març de 2019

Zíu és el TFT de Paula Salas en l’especialitat de Disseny de Producte i tutoritzat per Mª Cruz Fernández. Cal destacar que ha sigut un dels 12 projectes finalistes en els Premis Josep Albert Mestre 2019 de la Confederació d’Escoles d’Arts Plàstiques i Disseny dins de la categoria de Treball Final de Grau.

És un moble multifuncional per a l’hàbitat, destinat a xiquetes i xiquets de 3 i 7 anys. Es tracta d’un objecte amb forma de coet espacial que conté un seient giratori i un sistema d’il·luminació ambiental que projecta estreles de llum sobre el sostre i parets.

És, per tant, un joguet i un lloc que converteixen qualsevol estança de la llar en un espai lúdic en el qual els xiquets poden interactuar amb altres persones o realitzar alguna activitat en soledat, com llegir, dibuixar…o imaginar.

Propícia al xiquet un ambient apropiat per a perfeccionar diferents àrees del desenvolupament, com incentivar la seua imaginació, ja que jugar és la millor forma que el xiquet aprenga i millore les seues habilitats. També estimula el joc simbòlic o de rols, és a dir, el joc en el qual el xiquet o xiqueta representa o imita a algú i que és l’activitat recreativa per excel·lència durant els primers anys de la infància. El joc de rols fomenta en un alt grau la capacitat imaginativa dels xiquets.

Zíu arriba al seu destinatari com un conjunt de peces de polipropilè que ell mateix ha d’assemblar, en col·laboració amb un familiar, seguint unes senzilles instruccions. D’aquesta manera tots participen en la realització del moble, i l’empresa pot estalviar en emmagatzematge i transport.

Està pensat per a ser comercialitzat a través d’IKEA pel que s’han identificat les característiques essencials de l’èxit global de la companyia per a adaptar-les al disseny. Una estètica molt definida, productes divertits i colorits, amb formes arredonides i simples. Dissenys són funcionals i versàtils fàcils de muntar i transportar i amb materials com a fusta i plàstic respectant sempre la seua sostenibilitat.

Fitxa tècnica:

Autora: Paula Salas

Tutor: Mª Cruz Fernández

Especialitat: Disseny de Producte

Data: Juliol 2018

Moda
Conchi Sarabia apropa el concepte i la realitat del disseny de calçat a l’alumnat de Moda
Gràfic
Índia Gisbert dissenya la nova identitat de la Societat Protectora d’Animals d’Alcoi
Interiorisme
Departamento 13, el TFT d’Interiorisme de Nelly Carrió
Il·lustració
Pep Carrió mostra la poètica dels objectes a l’EASDAlcoi
Animació
El videojoc ‘King Lucas’ de l’exalumne David Ferriz formarà part de l’e-shop de Nintendo