Serpentica

Alumnes d’interiorisme són finalistes als Premis Habitàcola

Dues propostes per al pati del CEIP Miguel Hernández d’Alcoi realitzades per alumnes de 3r d’interiorisme de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi han resultat finalistes als premis Habitàcola 2017, uns guardons de reconegut prestigi a nivell estatal.

El tema en el qual havien de centrar els projectes era el pati de l’escola, on més concretament se’ls proposava repensar aquest espai vinculant-lo directament al procés de descobriment i aprenentatge, facilitant aquelles experiències que reforcen tot el que succeeix a l’escola.

D’una banda, una de les propostes finalistes ha sigut Serendipia realitzada per Elia Morales, Irene Morcillo i Cristina Garcia, amb un projecte que vol aconseguir que aquesta idea de pati fomente la creativitat, on els xiquets puguen interactuar amb l’espai i alhora siga un lloc de joc i d’aprenentatge. El disseny i l’articulació que s’ha dut a terme en els dos patis ha sigut la del joc i la continuïtat de l’origami, amb una gran estructura com element principal del que van sorgint altres formes que inclouen les diferents zones de joc amb les quals els més menuts poden interactuar amb els cinc sentits.

Serendipia

L’altre projecte que ha arribat a la fase final ha estat Serpèntica, realitzat per Montse López. Aquest simula un espai natural com la selva on una serp envolta i recorre els dos patis formant un cercle tancat representant el cicle de la vida. Aquest disseny desperta la imaginació i creativitat dels xiquets, creant una atmosfera única i original. Una estructura metàl·lica articulada, recoberta per una tela elàstica estampada amb pell de serp passa per tots els racons on hi ha disposats, entre altres, llits elàstics o para-sols. Aquesta proposta dóna la sensació d’estar caminant per un bosc fantàstic pels colors i la varietat de formes del mobiliari, que semblen arbres i pedres.

Finalistes Premis Habitacola (3)

El lliurament dels diplomes es durà a terme el 29 de juny a la seu del FAD, coincidint amb el lliurament dels Premis FAD 2017, en el marc del FADfest.

Habitàcola

Els premis Habitàcola, impulsats per l’Arquinfad a Barcelona, van ser creats l’any 1987 amb l’objectiu de promoure la reflexió sobre els nous marcs teòrics en els àmbits del disseny i de l’arquitectura, i debatre, conjuntament amb les escoles, solucions i punts de vista innovadors en relació amb els diferents temes d’interès social proposats en cada convocatòria.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top