ARCO i Casa Decor omplen d’idees i inspiració a l’alumnat de l’EASDAlcoi

El passat 1 de març alumnes de diferents especialitats van realitzar una visita a Madrid on van poder assistir a la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCO i Casa Decor.

Prèviament van estar en l’exposició ‘De Chagall a Malévich: el arte en revolución‘ en la Fundació Mapfre, on van poder conéixer l’obra d’artistes russos de principis del segle XX. L’exposició mostra un recorregut per les obres de Chagall (més poètic i narratiu) a Malevich (més radical i absolut). Dos pols oposats creadors de moviments d’avantguarda que van influir en tot el segle XX i que continuen vigents en els nostres dies.

Kazimir Malévich, Suprematismo, 1915-1916

Van poder constatar la diversitat de llenguatges artístics i la força i contundència de les seues obres. Al mateix temps van veure la col·lecció permanent de la fundació: el ‘Espacio Miró’, una àmplia col·lecció de l’artista Joan Miró, creador d’un llenguatge propi lligat a l’art primitiu ancestral.

També van visitar la botiga de Loewe, per a estudiar il·luminació i mobiliari d’una botiga de luxe; l’exposició de Jaume Plensa ‘Invisibles’, en el Palau de Cristall del Retiro, i una mostra de l’obra de l’arquitecte Fernando Figueres en el museu ICO.


En ARCO, l’alumnat va comprovar que el gran format conviu amb el xicotet format i la mínima expressió, l’essencialitat, les textures enfront d’allò immaterial, atmosferes evocadores d’estats d’ànims a través de la llum i el color. Les obres convidaven a la reflexió de com consumim l’art contemporani: de forma ràpida i irreflexiva o que ens deixem sorprendre, que apreciem amb lentitud i atenció en un moment de pausa, de silenci.


L’edició número 54 de Casa Decor Madrid es va celebrar en un edifici construït en la dècada de 1930 baix els preceptes estètics del racionalisme. Sostres de gran altura, tarimes de fusta i reixes originals van ser part de la decoració dels 50 espais projectats pels millors professionals del sector. Aquesta edició de 2019 va ser realment interessant per les idees i creativitat que van aportar les propostes i instal·lacions artístiques es van exhibir.

Desplaça cap amunt