Ressenyes i recomanacions

PROHIBIT FIXAR CARTELLS. REA : CARTELLS VALENCIANS 2000-2020

https://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/exposicion/inauguracio-prohibit-fixar-cartells-rea/

Prohibit fixar cartells. REA : cartells valencians 2000-2020 : [catàleg] / [Organització, Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana ; textos, MacDiego, Boke Bazán]. – [València] : Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, 2020

383 p. : principalmente il. ; 30 cm.

Exposició: Centre del Carme Cultura Contemporània, 11 setembre – 8 novembre 2020

ISBN 978-84-482-6479-6

Índex d’autors: p. 373-377

[Sign.: CAR/PRO]

Catàleg de l’exposició que es va realizar al Centre del Carme de València, entre els dies 11 de setembre i 8 de noviembre de 2020. Recull de cartells valencians, dels nostres autors, d’autors forasters, però dels nostres espais, dels nostres carrers i de les dues primeres decàdes d’este segle XXI.

Els comisaris MacDiego i Boke Bazán van seleccionar de quasi 3000 cartells, 500 per a l’exposició i 600 per al catàleg. També són 222 autors i autores de diferents generacions, mostrant el seu silenciós treball, eixe que ens parla des de les parets de les nostres ciutats.

ONE AND MANY MIRRORS : PERSPECTIVES ON GRAPHIC DESIGN EDUCATION

https://occasionalpapers.org/product/one-and-many-mirrors/

One and many mirrors : perspectives on graphic design education / Edited by Luke Wood and Brad Haylock. – [SL.] : Occasional Papers, 2020

276 p. : il. n. ; 24 cm.

ISBN 978-0-9954730-1-0

[Sign.:DGR/ONE]

Selecció de noves perspectives en l’àmbit internacional sobre l’ensenyament del Disseny gràfic, les quals ofereixen una nova visió en el camp de l’educació d’aquesta disciplina.

Basant-se en la pròpia experiència diversos dissenyadors gràfics que a la vegada són educadors, reflexionen sobre un gir crític en l’ensenyament del Disseny Gràfic.

100 EDIFICIOS DEL SIGLO XX

https://ggili.com/100-edificios-del-siglo-xx-libro.html

100 edificios del siglo XX / The Now Institute ; prólogo de Thom Mayne ; [textos, Val Warke, con Eric Keune y Andrea Simitch]. – Barcelona : Gustavo Gili, 2019

255 p. : il. ; 24 cm.

Bibliografia per edificis: p. 244-251

ISBN 978-84-252-3150-6

[Sign.: ARQ/CIE]

Obra de referència per a conèixer 100 edificis d’un valor inestimable, que corresponent a diferents moments històrics del desenvolupament arquitectònic del segle XX. D’esta manera el llibre esdevé en una ferramenta per a descobrir els referents històrics, els precursors de l’arquitectura actual, i enfortir amb el seu coneixement la creativitat de projectes futurs.

La selecció d’obres arquitectòniques ve acompanyada d’un breu text descriptiu, fotografies i dibuixos de les plantes alçats i perspectives.

VESTIDAS PARA LA REVOLUCIÓN : LA LIBERACIÓN DE LA MUJER A TRAVÉS DE LA MODA

https://www.planetadelibros.com/libro-vestidas-para-la-revolucion/315093

Castelló, Laura

Vestidas para la revolución : la liberación de la mujer a través de la moda / Laura Castelló. – 1ª ed. – Barcelona : Lunwerg, 2020

198 p. : il. ; 24 cm.

Bibliografia: p. 194-198

ISBN 978-84-18260-02-5

[Sign.: MODHIS/CAS/ves]

Guia il·lustrada d’alguns dels moviments contraculturals més rellevants de la història de la moda, des de finals dels segle XVI fins l’actualitat.

L’autora i il·lustradora Laura Castelló desenvolupa al llarg del llibre prop d’una trentena de moviments estètics i culturals que reflexen moviments de lliberació de la dona i que tenen en la moda un dels seus elements d’expressió.

“La estética y la moda no son solo algo superficial y vacío: son en sí un símbolo, una expresión individual y colectiva y, como tal, un acto que puede ser político, tener poder e incluso cambiar sociedades.”

“La historia de la moda y de las luchas feministas pasa (entre otras muchísimas cosas) por romper con la estética y los estereotipos autoimpuestos, con todos esos elementos limitadores y opresores que nos mantenían inmóviles, como si fuéramos un elemento decorativo del paisaje, como un mueble más del salón. Por lo tanto, es fundamental reconocer la enorme valía de todos estos movimientos que cuestionan y rompen las viejas creencias a favor de los derechos y libertades de las mujeres y, en consecuencia, del mundo que nos rodea.”

[Font consultada: Dosier de prensa https://www.planetadelibros.com/libro-vestidas-para-la-revolucion/315093]

SER ILUSTRADOR : 100 MANERAS DE DIBUJAR UN PÁJARO O CÓMO DESARROLLAR TU PROFESIÓN

https://ggili.com/ser-ilustrador-felix-scheinberger-libro.html

Scheinberger, Felix

Ser ilustrador : 100 maneras de dibujar un pájaro o cómo desarrollar tu profesión / Felix Scheinberger. – Barcelona : Gustavo Gili, DL. 2018

222 p. : il. col. i n. ; 24 cm.

ISBN 978-84-252-3132-2

[Sign.: ILU/SHC/ser]

Amb el dibuix d’ocells com a excusa l’autor desenvolupa una guia per als que volen progressar com a il·lustradors o il·lustradores. Scheinberger ens mostra les diferències, els estils, i tècniques de més d’un 100 centenar d’il·lustradors actuals a l’hora de dibuixar les aus.

El llibre està estructurat en 3 parts. En la primera aborda els principis bàsics del dibuix, en la segona repassa les possibles receptes i materials per a mamprendre les il·lustracions, i en el tercer bloc ofereix suggeriments respecte a la professió de l’il·lustrador (gestió del temps, difusió i cost dels treballs, creació d’un portfoli).

EN TEMPS DE COVID-19: INFORMACIÓ I RECURSOS

Baix l’etiqueta de coronavirus, al bloc de la biblioteca trobareu diferents post:

INFORMACIÓ GRÀFICA EN TEMPS DE COVID-19

Recull d’articles sobre la importància de la comunicació gràfica en estos temps de pandèmia, i exemples institucionals d’infografies i cartells sobre els diferents aspectes informatius de la COVID-19.

CORONA VIRUS (COVID-19): RECOMANACIONS PER A BIBLIOTEQUES

Selecció de documents sobre normes d’actuació para el món bibliotecari.

PROFESSORS DE L’EASDALCOI I L’EASDVALÈNCIA DISSENYEN UNA VÀLVULA DE RESPIRACIÓ MÈDICA PER A LA UCI.

Recull de notícies al voltant d’un disseny col·laboratiu, elaborat per un professor de la nostra Escola i de l’Escola de València.

LOGOS MODIFICATS PER MOTIU DEL CORONA VIRUS (COVID-19)

L’explosió de la pandèmia va fer que algunes empreses si implicaren visualment, per tal de mostrar el seu compromís social.

CORONA VIRUS (COVID-19): MESURES DE CONTENCIÓ I RECURSOS

Recull en constant actualització de la normativa Autonòmica i Estatal, així com d’articles d’investigació científica i històrica

Desplaça cap amunt