Black Mamba

Black Mamba és el TFT de Paula Catalá en l’especialitat de Disseny de Moda i ha estat tutoritzat per Patrik Baldan. Es tracta d’una col·lecció que subverteix els codis d’allò estètic i posa en el centre altres percepcions de la bellesa o la no bellesa.

Així, el propòsit del projecte és la búsqueda d’allò que es mostra antiestètic, és a dir, allò que no és bell i enaltir-ho com si d’una peça tradicional de quimono de seda xinesa es tractara. Aquest treball sorgeix per la fascinació cap a aquest tipus de cultura asiàtica, repleta d’alta costura i plena de simbologia, la qual cosa inspira en aquesta proposta a pervertir-la, fusionant-la amb la cultura underground i trobant així, un lloc entre allò tradicional i l’urbà actual.

L’objectiu és la creació de dissenys on la tradició japonesa, es fusiona amb l’estètica urbana i underground. Aquesta mescla constitueix una simbiosi entre la moda i la seua relació amb la cultura i les classes socials. Alterant així, les associacions referents al vestuari i a un estatus social.

Respecte a la simbologia del color, Black Mamba es decanta per la predominació del negre per diverses raons. Tant en el món de l’underground com en la cultura tradicional japonesa, hi ha una devoció especial cap allò fosc. Els asiàtics veuen la virtut i l’elegància en l’ombra, en el que s’oculta i no es mostra.

Black Mamba es construeix a través de la deconstrucció. Totes les peces parteixen de la base d’una peça de quimono, i a partir d’aquesta, es formen nous codis més relacionats amb allò antiestètic i urbà. Es planteja així una nova visió de la moda amb peces deformades i volums que oculten la pròpia identitat del subjecte.


Tot això es tradueix en teixits que uneixen l’avantguarda i la tradició. Materials més clàssics com el crepè, cotó, punt, seda, setí, texà, loneta i ras, combinat amb teixits més rudes com el pèl, plomes, neopré, teixit de xarxa i plàstic. Les textures tallades, relleu, desgastades, peludes, foradades, rugosa, més empobrides s’uneixen amb altres més elegants, suaus i fluides. I els colors predominants són el de negre i gris que transmeten elegància, misteri, foscor, nit, tristesa, soledat…

[box title=”Fitxa tècnica:” bg_color=”#dddddd”]

Autora: Paula Catalá

Tutor: Patrik Baldan

Especialitat: Disseny de Moda

Data: Gener 2019[/box]

Desplaça cap amunt