L’alumnat de Gràfic visita la redacció de la revista Gràffica i l’impremta Impresum

El passat 29 d’octubre els alumnes de 4t i 2n de Disseny Gràfic i 4t d’Il·lustració Aplicada van visitar les oficines de Gràffica en València. Van passar tot el matí coneixent en què consisteix tot el procés editorial de realització d’una revista trimestral d’aquest tipus.

Escollir el tema general, els continguts, les fases pròpies que comporta la seua elaboració, la correcció de textos i proves, la utilització de les imatges i la maquetació són alguns dels aspectes que se’ls va explicar a l’alumnat.

Se’ls va remarcar també com de determinant és una bona planificació i saber respondre als imprevistos.  La visita els servirà per després poder aplicar tota aquesta informació en la preparació de la Revista Signe que aquest curs va per la setena edició.

Gràffica és la publicació de referència en espanyol pel que fa a la cultura visual i el disseny en general. Existeix en format digital des de fa 10 anys i en 2016 van decidir fer el salt al paper conservant la seua qualitat periodística.

El mateix dia van assistir a les instal·lacions de la impremta Impresum de València també. És amb qui treballa Gràffica per a reproduir els seus exemplars, d’aquesta manera els alumnes van tindre una visió total del procediment. Impresum duu més de 25 anys en aquest sector i treballen tant amb tècniques offset com digitals.

Així, els alumnes van veure tota la maquinària de la que disposen i l’ampli ventall de possibilitats que això ofereix  per poder dur a terme, per exemple,  les portades tan treballades i complexes que caracteritzen a la revista Gràffica.

Desplaça cap amunt