El PFC de Moda de Belén Llin

Belen Llin és exalumna del Cicle d’Estilisme d’indumentària de l’EASD Alcoi i en aquesta entrevista ens conta tot pel que fa al seu Projecte Final de Cicle, una col·lecció mitjançant la que que fa un homenatge ple d’estima al mar.

– Per què tries el mar com a fil conductor del teu PFC?

Sempre he tingut una gran admiració pel mar, la naturalesa: allò immens. Però des de feia un temps m’envaïa la tristesa, massa canvis, successos que no aconseguia acceptar, buscant explicacions inexistents, asseguda enfront del món, ofegant-me en un mar de llàgrimes, mentre anaven i venien infinitat de dolorosos records. Però de sobte passa, sense esperar-ho, alguna cosa s’acciona i en aquell moment saps que les coses van a canviar i a partir d’ací res tornarà a ser el mateix. Algú amb els ulls blaus de tant de mar, que fa que els meus passejos per la riba no siguen igual, em fa sentir com l’aigua acaricia lentament els meus peus i em convida a escoltar el murmuri de les ones en finalitzar el seu trajecte. És ací on aconseguisc trobar-me amb mi mateixa i evadir-me per uns instants. Em sent lliure, tranquil·la, en pau. M’ha contagiat la seua passió pel mar, que sens dubte, és la que m’ha servit d’inspiració en aquest projecte.

– Quines han sigut les teues fonts d’inspiració?

La meua principal font d’inspiració és el mar, aquesta col·lecció parla sobre vivències personals al costat del mar, des d’un mar trist, malenconiós, dolorós, passant per un mar calmat, tranquil, romàntic, delicat, fins a arribar a un mar transparent, translúcid, cristal·lí, lliure, feliç, ple de vida.

Les peces arrepleguen l’elegància i suavitat de la brisa, interpretant les planes marítimes, les formes de les seues ones, com trenquen en la riba formant l’escuma, endinsant-me més tard en les profunditats generant formes, volums i textures que transporten a elles, mostrant la vida en el mar, meduses com muses, bancs de peixos al ritme de la corrent, esculls de coral…

– Per a qui està pensada la teua col·lecció?

La col·lecció està composada per peces de gran utilitat, adequades per a diferents moments de la vida quotidiana, úniques i especials. Dirigides a dones amb la personalitat i la força de les ones, transgressores i segures de si mateixes, que saben portar les peces al seu terreny, però entenen en tot moment el missatge que hi ha en elles.

– Què vols transmetre amb les teues creacions?

Pretenc realitzar una col·lecció dedicada l mar, intentant transmetre eixa pau que sent quan estic al costat d’ell, quan perd la vista en l’horitzó i em relaxe amb el so rítmic i monòton de les ones, mostrant amb elles la meua evolució al costat del mar.

– Com és el procés de plasmar tots aquestos conceptes en les teues peces?

Sense cap dubte, aquest projecte m’ha servit per a créixer, per a créixer com a persona i com a dissenyadora, ha sigut un procés emocional dur, ja que és un projecte amb molta càrrega afectiva. Els diferents entrebancs que s’han presentat al llarg del projecte, m’han servit per a aprendre a ser més resolutiva, m’han ajudat en la presa de decisions i m’han ensenyat a aprendre dels errors.

– Quin paper han jugat els colors materials i siluetes en la teua col·lecció?

Amb la carta de color, pretenc explicar la inspiració de la col·lecció, passant pels colors més foscos mostrant un mar malenconiós, amb un dinamisme tranquil, serè, fins a arribar als tons més clars on mostre un mar que m’aporta pau, tranquil·litat, vida i felicitat.

Pel que fa als teixits, els utilitze elegants, per a plasmar la primera fase, looks amb colors ferms, looks monocromàtics, que transmeten pau, i certa malenconia. Utilitze també teixit experimental per a aconseguir l’efecte d’escuma de mar, o bambolles de mar a través de cercles. En la segona fase, ocupació teixits experimentals, més arriscats, generant textures d’animals marítims, com les escates dels peixos, els xicotets tentacles de les anèmones de mar, teixits com el tul, que simulen la transparència de les meduses, utilitze fils luminescents per a obtenir un resultat similar al d’aquestes.

En la col·lecció predominen les siluetes orgàniques, imitant les formes i estructures de les planes marítimes, les ones trencant en la riba, amb l’escuma fent bombolles. La representació del moviment dinàmic i tranquil del mar, a través de volants desiguals i línies corves, barrejant les dos anteriors amb línies rectes, mostrant la serenitat de les aigües del mar.

– Com definiries BE, la marca que engloba a totes les teues creacions?

Definiria BE com una marca amb una estètica desenfadada, chic però real, amb peces de disseny i qualitat alhora que còmodes, dirigida a dones amb el gust per les coses ben fetes, amb estima, que valoren el treball d’una peça especial i gaudeixen portant moda diferent. Dones úniques i especials, que abans que res, es vol a sí mateixa, amb personalitat transgressora i segura d’ella mateixa, independent, romàntica, que sap portar les peces al seu terreny, però entén en tot moment el missatge que hi ha en elles.

– Amb què et quedaries de tot allò après a l’EASD Alcoi i durant el desenvolupament del PFC?

Seria incapaç de quedar-me amb alguna cosa, estar en l’escola d’art, envoltada de creatius, aprenent a cada moment dels meus companys i dels professors ha sigut increïble. La meua experiència amb el PFC ha sigut enriquidora, m’ha servit per a créixer tant com a persona, com a dissenyadora, he passat al costat dels professors per totes les fases de les quals parla el projecte, estic eternament agraïda pel tracte i els consells rebuts dels professors a cada moment, han sigut uns mesos intensos i en tot moment m’he sentit valorada, obtenint resposta a correus a qualsevol hora del dia. Moltíssimes gràcies!

[box title=”Fitxa tècnica:” bg_color=”#dddddd”]Títol: The Sea

Autora: Belén Llin

Tutora: Maria Ángeles Fresneda

Departament: Disseny de Moda[/box]

Desplaça cap amunt