Jornades Animacio Hampa

El productor és la peça clau en els projectes d’animació

La importància del productor en el món de l’animació ha sigut una de les conclusions en la què han coincidit diversos del ponents que han pres part en aquestes primeres Jornades d’Animació realitzades per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi durant aquesta última setmana lectiva de l’any.

Entre el dilluns i aquest mateix dijous han passat pel nostre saló d’actes Pablo Llorens, María Trénor, Jaime Maestro i Manu González, que van realitzar sengles conferències. I a més, també vam comptar amb una taula redona en la què es va parlar del sector professional de l’animació valenciana per a la qual es va comptar amb la participació de Paloma Mora (presidenta de l’Associació Valenciana d’Empreses Productores d’Animació ), César Martí ( director de continguts d’À Punt) i José Luis Moreno (director de CulturArts-IVAC). Tots ells, professionals amb una consolidada trajectòria què han compartit amb els nostres alumnes les seues experiències i coneixements.

Dilluns el tret d’eixida el va donar l’alcoià Pablo Llorens, qui va parlar dels “secrets” de l’stop motion en una conferència molt animada en la què hi hagué una participació molt activa del públic, que va incloure una demostració en directe per a tots els assistents. Posteriorment, Llorens va impartir un taller més específic de modelatge i expressions corporals i facials dels personatges.

Pablo Llorens

En la següent jornada, María Trénor, directora de curtmetratges independents i personals, va explicar el procés de treball i va remarcar la importància del so en les obres audiovisuals. De la seua mà, els alumnes van poder tocar des d’una pel·lícula en 35 mm, fins a un dels últims models de tauletes gràfiques para dibuixar.

MARIA TRENOR

Dimecres va arribar el torn per a Jaime Maestro, fundador de la productora d’animació valenciana La Tribu i director d’Animal Crackers, qui va explicar com es treballa en una pel·lícula d’animació 3D. I de la mateixa manera el dijous, Manu González, d’Hampa Studio, va exposar, la facilitat o complexitat de dur a terme un projecte d’animació. Ambdós ponents van destacar la importància de comptar amb un bon guió i la necessitat de saber treballar en equip. I juntament amb María Trénor, tots van coincidir en la importància de la figura del productor per a poder arribar a bon port en un projecte d’animació.

Jornades Animacio 4

En la taula redona, Paloma Mora, César Martí i José Luis Moreno van coincidir en que es pot afirmar que l’animació és una indústria emergent en la Comunitat Valenciana. Encara més, en paraules de José Luis Moreno, aquest “és un dels sectors que més alegries ens està donant”. En el cas del director de continguts d’À Punt Media, César Martí, ell va considerar la producció de continguts infantils com una de les prioritats de la nova televisió autonòmica valenciana. Per la seua banda, Paloma Mora, representant de les empreses de producció d’animació valencianes, va ressaltar la importància del recolzament de l’administració en els projectes per a després poder eixir a l’estranger per aconseguir més finançament. Tots els assistents van coincidir en la necessitat d’internacionalitzar els projectes per a buscar el finançament necessari.

Jornades Animacio 6

Al capdavall, l’alumnat que hi va participar va poder saber les claus actuals d’aquest món de l’animació, ja que a més d’escoltar als nostres ponents al llarg de la setmana, també va poder aprofitar-se’n al màxim d’aquesta gran ocasió i preguntar en els torns de paraula per poder consultar les seues inquietuds i dubtes de com fer arribar els seus projectes a productores i entitats públiques.

Unes jornades molt profitoses per a tots els assistents, pel què volem agrair als ponents la seua participació i també a totes les persones que van omplir els saló d’actes de la nostra escola.

Jornades Animacio 11

Scroll to Top