La fotoperiodista Anna Surinyach oferirà una xerrada i un taller a l’EASDAlcoi

El pròxim 14 de maig a les 16h Anna Surinyach realitzarà un workshop amb els alumnes del Cicle de Fotografia de l’EASDAlcoi que se centrarà en el paper de la edició gràfica dins de la crònica d’esdeveniments a través de les imatges.

Es posarà com a exemple pràctic la Revista 5W, una publicació digital –de la que Surinyach n’és una de les fundadores–especialitzada en articles, continguts i reportatges en profunditat que apropen històries, conflictes i contextos en clau internacional que normalment no s’expliquen als mitjans convencionals. També s’editaran treballs personals dels propis alumnes assistents.

Al dia següent, 15 de maig, a les 11h Surinyach durà a terme una conferència al saló d’actes de l’Escola en la que s’aprofundirà sobre aquest projecte: ‘La fotografia a la Revista 5W. Les cròniques de llarga distància vistes des del fotoperiodisme’. En la xerrada es reivindicarà la funció de la fotografia com a element clau per a fer entendre diferents realitats: “Avui tothom pot fer una bona fotografia però a vegades no n’hi ha prou amb una composició perfecta, amb l’enquadrament adient o amb l’impacte visual. El que importa de la fotografia periodística és que explique històries. I aquest és el valor que segueix tenint la professió. Narrar històries en periodisme també es pot fer amb les imatges”.

 

Scroll to Top