Cruz Novillo obri les portes del seu estudi als alumnes de Gràfica Publicitària

L’alumnat de 1er de Gràfica Publicitària va realitzar el passat 8 de febrer un viatge d’estudis a Madrid per conèixer l’estudi del mític dissenyador gràfic (i també escultor i pintor) José María Cruz Novillo. Durant la visita van poder apropar-se a la realitat professional i creativa d’aquest grafista que duu des dels anys 50 en actiu i és responsable d’algunes de les imatges gràfiques més transcendentals de la història recent d’Espanya.

Cruz Novillo és autor de la identitat corporativa d’entitats com Correos y Telégrafos o Renfe, de partits com el PSOE, d’empreses de l’envergadura de Repsol i també de tot el disseny dels bitllets de les pessetes del Banc d’Espanya i d’alguns dels cartells de les pel·lícules més emblemàtiques del cinema espanyol (El Espíritu de la Colmena o Escopeta Nacional). Els seus dissenys han format part del nostre dia a dia des de fa de cinc dècades.

És un clar referent dins del món del disseny gràfic i una font d’inspiració de la que els alumnes de Gràfica Publicitària van poder aprendre aspectes com la potencialitat comunicativa, l’ús de formes bàsiques en els llenguatges visuals o les metodologies de treball que permeten seguir innovant en aquest sector des de fa més de mig segle.

Comments are closed.

Scroll to Top