Departament de Moda. Viatge d’estudis al País Basc

L’alumnat de Moda va visitar el Centre cultural de l’Alhóndiga, Cristóbal Balenciaga Museoa, Inedi Design School, el Museu Guggenheim Bilbao, SKFK i Rafael Matías Tejidos.

Jone de Felipe Barrutia, responsable del Departament d’Educació del Cristóbal Balenciaga Museoa, organitza un taller de confecció promulgant el bon fer del treball realitzat pel dissenyador, amb la finalitat de difondre l’important patrimoni de la seua obra. Aquesta experiència consisteix en el visionat del vídeo de la història de Balenciaga, una visita guiada per l’exposició i a continuació, la realització d’un taller de confecció seguint els passos indicats per Javier Martín Galán, aprenent de les mestres del taller de confecció de Balenciaga.

Aingeru Carro, cap d’estudis del Inedi Design School, ens va rebre a les instal·lacions del centre, mostrant-nos el seu sistema de treball i els projectes realitzats per l’alumnat. Itxaso Torrontegui, directora de Postgrau, ens va mostrar els interessants estampats desenvolupats pel seu alumnat en col·laboració amb importants empreses del sector.

Eli De Miguel, dissenyadora de SKFK, al costat de Maia Curutchet, directora creativa i Sandra Carranza, responsable d’estampats, ens van mostrar les instal·lacions de l’empresa, ens van informar de la seua trajectòria i ens van comentar els seus valors, entre els quals destaquem la humanització en les col·laboracions amb altres empreses per a la fabricació dels seus productes, així com la seua política de sostenibilitat com a eix funcional de tots els seus avanços. El seu sistema de treball és un exemple i una guia de bona praxi per al nostre alumnat.

Les visites organitzades han suposat un enriquiment educatiu per a l’alumnat, ja que s’han aproximat a l’àmbit de la moda tant a nivell patrimonial com a nivell professional, sent les seues valoracions altament positives.

A continuació alguns dissenys realitzats pel nostre alumnat al taller “Cuello Balenciaga” al Cristóbal Balenciaga Museoa i finalitzats a la nostra escola:

Scroll to Top