FOCAL

Focal són dues revistes realitzades per les alumnes de primer curs de l’assignatura de Tipografia que pertany al Departament de Gràfica Publicitària.

L’alumnat de l’assignatura, una vegada que ja coneixen les bases de la composició de textos i de l’edició, han d’aplicar-la a un element editorial, en aquest cas premsa periòdica, una revista dedicada al cine i la fotografia. Les alumnes van proposar aleshores aquestes revistes.

Van haver de recopilar informació de dos professionals que els motivaven per investigar-los. Després van dissenyar unes poques pàgines i van simular la revista, article, entrevista, sumari i portada. Seguidament es van muntar dos grups de treball on cadascuna de les integrants tenia un paper o feia una part del projecte, havien d’estar coordinades i respectar els terminis d’entrega. Així que les alumnes, han confeccionat, dissenyat dues revistes de principi a final, des de la recepció de la informació fins a la producció-impressió.

Cal destacar la implicació de Departament de Gràfica Publicitària i el Departament d’Igualtat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi que han finançat l’edició, el Taller de Processos de reproducció que s’ha ocupat de la impressió i enquadernació amb la direcció de Juan Carbonell. Especialment donem les gràcies a M. Ángeles Fresneda, coordinadora del Departament d’Igualtat, la qual ens ha motivat molt en el projecte i ha fet l’article de la presentació de la revista.

Les revistes es troben a la biblioteca de l’EASDALCOI per poder gaudir del gran treball i nivell d’aquestes alumnes de primer amb el poc temps que disposen.

Les alumnes són:

Noelia Saa

Zineb Semmouzi

Ana Catalán

Sara Gozalbo

Carolina Rivas

Ana Mora

Abril Mullor

Lucía Guilló

Sandra Berto

Nacor Sellés

Juan Tamarit

Mar Moscardó

Pau Coello

 

Scroll to Top