Enrique Algarra introduirà a l’alumnat en la fotografia infraroja mitjançant una xerrada i un taller

El pròxim dijous 21 de novembre el fotògraf i exprofessor de Fotografia de l’EASD València Enrique Algarra, realitzarà al saló d’actes de l’Escola la xerrada ‘Qüestió de nanòmetres. La fotografia infraroja digital i analògica des dels seus inicis fins a l’actualitat’. Serà a les 12.20h.

També a les 15h durà a terme un taller pràctic per a que els alumnes del Cicle de Fotografia aprenguen a treballar amb la vessant digital d’aquesta tècnica. Ell mateix explica al seu bloc què és el que el va fascinar d’ella:

“A la fi dels anys setanta vaig provar amb la pel·lícula infraroja de Kodak en blanc i negre, la cosa no estava mal, herba blanca, cels negres i eixes coses, però el que realment em va impressionar va ser el resultat de les pel·lícules en color. L’única pena era que encara que Kodak ja usava el procés E6 per a revelar les seues diapositives excepte el kodachrome, els infrarojos de color encara es revelaven amb el vell procés E4 i veure els resultats suposaven esperes de més d’un mes.

Quan Kodak va adaptar les seues pel·lícules perquè es revelaren amb el procés standard (E6) va ser quan el ‘flechazo’ va ser definitiu i no vaig deixar d’usar aqueixa pel·lícula. Sempre portava equip duplicat per a usar diapositives “normals” i les marcianes infraroges que tant m’agradaven.

Quan Kodak va deixar de fabricar l’Ektachrome EIR vaig abandonar els infrarojos però ara amb la fotografia digital he tornat a bussejar en ells manipulant el sensor digital d’algunes de les meues càmeres”.

A més, prèviament a tot açò, presentarà –a les 12h al saló d’actes– els premis que duen el seu nom i que organitza l’EASD València. Estan centrats en projectes de fotografia documental i poden participar tant alumnes com exalumnes d’escoles i universitats de tota Europa. Les inscripcions estan ja obertes fins al 31 de desembre d’aquest any. Podeu ampliar informació ací.

Desplaça cap amunt