Hazael Rico, exalumne de Gràfica Publicitària, és l’autor del cartell de la Cavalcada 2019

Hazael Rico, exalumne del C.F.G.S de Gràfica Publicitària, ha estat el guanyador del concurs del cartell anunciador de la Cavalcada 2019. Parlem amb ell del procés de creació de la seua proposta i de la bona acollida que ha tingut

– Què has volgut transmetre amb el teu cartell de la Cavalcada 2019?

He volgut transmetre l’essència del nadal alcoià. Reis mags, patges, torxers, personatges del Tirisiti, escales i regals…encara que han faltat més personatges però no cabien tots en el cartell…

– Quins han estat els teus referents o inspiracions?

El cartell està basat en un estil dels dibuixos animats dels anys 50-60 (UPA Style). En quant a referents, m’he basat principalment en l’obra d’Ale Giorgini, il·lustrador Italià.

– Què et va motivar a presentar-te al concurs?

De xicotet admirava els cartells de la cavalcada, i sempre he tingut la il·lusió que algun dia poguera ser jo l’autor del cartell. Després de presentar-me 4 anys, per fi puc dir que eixa il·lusió s’ha fet realitat.

-Què ha suposat per a tu ser escollit el guanyador d’entre totes les propostes presentades?

Com a dissenyador gràfic i alcoià és un orgull haver sigut l’escollit per a representar de manera gràfica la cavalcada més antiga i important d’Espanya. És un verdader honor veure el teu treball penjat de la façana de l’ajuntament de la ciutat, on també es penja el famós cartell de festes de Moros i Cristians.

– Quins elements ha de tindre per a tu un bon cartell?

Jo sóc de “menos es más” encara que depén de l’ocasió. Podria dir que un bon cartell necessita una bona composició, bona tipografia, jerarquies, harmonia en els colors, i sobretot, que el missatge que vols comunicar, s’entenga al primer colp de vista.

– Quin és el ‘feedback’ que has rebut al respecte de la teua creació?

He estat fent un seguiment en publicacions on es parlava del cartell, i puc dir que estic molt content, perquè més del 90% dels comentaris han sigut positius.

– Què diries que t’ha aportat el teu pas per l’EASDALCOI?

Experiència, coneixement, cultura visual i passió pel disseny i l’art.

Desplaça cap amunt