Inaguració Oficial
Curs 2015-16

L’Escola d’Art Superior d’Alcoi inicia el nou curs en presencia i del Conseller d’Economia sostenible del País Valencià, del govern local, i representants d’empreses de Tutto Piccolo, Acetex, Mapelor, Cantó Obras, Mutua Levante i Pielsa.

La primera intervenció ha sigut a càrrec de Vicent Martí, director de l’Escola d’Art Superior d’Alcoi, destacant l’aposta per l’etapa post formativa en totes les disciplines. Martí ha explicat que “l’Escola dóna resposta a les necessitats d’innovació i modernització de les empreses d’Alcoi i comarca” i ha destacat la presència i col·laboració de moltes empreses presents a l’acte, on els alumnes realitzen les pràctiques i aporten la seua creativitat.

En segon lloc ha intervengut Marina Sánchez que ha fet menció especial a les dones. “Les xiques sempre són les que millor expedient acadèmic solen tindre però després la seua representació en els llocs directius de les empreses és escassa. Jo realment pense que este és el segle de les dones”, i ha animat a totes a trencar les barreres existents.

Després de Marina Sánchez ha vingut el torn de Josep Manel García Company director de l’ISEACV que ha destacat la labor de les tretze escoles que componen els estudis artístics superiors davant dels reptes immersos en este tipus d’ensenayments i convidant als alumnes a comunicar als professors i a ell mateix les seues inquietuts i experiències.

Seguidament Antonio Francés, alcalde d’Alcoi ha destacat el carácter creatiu i emprenedor de la gent i institucions de la ciutat com l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Una circumstància que fa que els ciutadants d’Alcoi i comarca es puguem sentir orgullosos i satisfets.

L’últim en intervindre ha sigut el Conseller d’Economia Sostenible Rafael Climent qui ha destacat que l’EASD és un referent en disseny per la capacitat adaptativa als nous temps. També ha enfatitzat que el paper de centres com l’Escola d’Art és fonamental, sobretot amb els acords de col·laboració amb empreses del País Valencià, que permeten fomentar l’ensenyament i l’ocupabilitat, unint el talent dels més joves amb la gent de les PYMES i potenciant el relleu generacional.

El mateix rafael Climent ha entregat els premis als millors expedients d’arts plàstiques i disseny 2013/14 a Alexandra Sancho d’Estilisme d’Indumentària i a Fátima Calabuig de Projectes i Direcció d’Obres de Decoració.

Finalment les empreses han entregat els diplomes a les col·laboracions més destacades del curs 2014/15 als alumnes Mari Carmen Perlés, Irene Motos, Lola Llopis Micó, Isabel María Ferrándiz, Jonathan Infante, Silvia Grijalvo i Carolina Palacio, Diego Pastor, Esther Quilis, Samuel Madrigal, Sara Llorens i Lucía Baldó.

Desplaça cap amunt