L’EASDAlcoi acull la presentació del II Premis Nacional de Moda Bany

El saló d’actes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi ha estat l’escenari de l’acte d’obertura de la convocatòria 2019 del Premi Nacional de disseny de moda de bany nous talents Moda d’Espanya.

Els guardons pretenen ser una “plataforma d’oportunitats i visibilitat per als dissenyadors de moda millor formats de la península ibèrica” segons indiquen des de Moda Fashion Beach (MFB), l’entitat organitzadora. Han destacat també l’elecció de l’EASDAlcoi com a punt de partida d’aquesta segona edició per ser “un dels centres de formació d’Estudis Superiors de Disseny de major prestigi de la vessant mediterrània”.

En l’esdeveniment han intervingut Pilar Blasco, directora del centre; Vicente Blanes, director general d’AITEX; Carmen Jover, responsable de Gestió i Innovació en moda i de l’àrea formativa d’AITEX; Juan Matea, CEO de MFB, Juan Enrique Tribaldos, director tècnic del Premi Nacional de Moda de Bany; Yvan Andreu, guanyador de la primera edició dels premis i Alberto Belda, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi.

Des de MFB han explicat que el projecte es troba ara en fase de consolidació i han recordat que el turisme i la moda “aporten a la nostra economia un considerable PIB del 18% i eixa riquesa plena d’oportunitats la devem canalitzar”.

Juan Matea, CEO de MFB

Com en l’anterior edició, els premis estaran amadrinats per Dolores Cortés Swimwear, una firma referent a nivel mundial en el sector de les peces de bany. I, també, l’Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex) i la Confederació d’Empreses de Moda d’Espanya, (ModaEspaña) vetllaran per la qualitat del productes fets ací.

A més a més, aquest any el Saló Internacional de Moda de Madrid, MOMAD s’incorpora com a entitat col·laboradora per tal de servir com a aparador de tot el talent dels dissenyadors emergents en moda de bany que hi participen.

Finalment serà la ciutat de Benidorm, com a Capital Europea de Sol i Platja, la que repetirà com a espai on es desenvoluparà, el mes de juny, la Passarel·la MFB amb tots els treballs seleccionats.

Yvan Andreu, guanyador de l’anterior edició del Premi Nacional de Moda Bany

Bases i fases del concurs

Pot participar qualsevol persona física major d’edat amb formació demostrada en disseny de moda: Grau Universitari, FP de Grau Mitjà o Superior o Estudis en l’Ensenyança Privada. Haurà de ser resident en Espanya i no superar els 35 anys, a més de poder acreditar els seus estudis i adjuntar un currículum vitae que incloga totes les dades personals.

La primera fase del certamen, del 16 d’octubre al 14 de gener de 2019, consistirà en la recepció dels esbossos. Durant la segona, del 07 de febrer al 13 de maig de 2019, serà quan es duga a terme la confecció de les peces i el seu enviament.

De tots els esbossos a concurs de la primera fase, es triaran 10 col·leccions de 8 looks de bany per a produir-les. L’originalitat, creativitat, innovació i coherència de la col·lecció seran els criteris que es tindran en compte per a la selecció. Com s’ha esmentat abans, els finalistes participaran en la Passarel·la MFB de Benidorm i un jurat especialitzat serà qui esculla el guanyador.

Desplaça cap amunt