Els alumnes de Moda i Estilisme coneixen el ‘basque style’ iniciat per Balenciaga

Els alumnes de 1er, 2n i 3r de Disseny de Moda i de 1er d’Estilisme d’Indumentària van realitzar un viatge formatiu del 27 al 31 de gener per conèixer les claus del disseny de moda i la industria tèxtil del País Basc. El seu gran referent internacional és Cristóbal Balenciaga pel que una de les parades imprescindibles va ser visitar el seu museu a Getaria. Encara que no van poder accedir a l’exposició perquè estaven realitzant canvis en ella, van visionar una projecció sobre la vida i la trajectòria del modista i van adquirir diferents llibres al respecte.

També van visitar els tallers i les oficines de Mercedes de Miguel. La dissenyadora complia 30 anys al capdavant de la seua pròpia firma i va explicar a l’alumnat els passos que ha seguit per a aconseguir això. Van poder veure les seues principals creacions reunides a un exposició a la Sala Ondare. Va ser una visita guiada per Peio Durán també dissenyador i comissari de la mostra.

Skunkfunk va ser la marca més jove que va contar a l’alumnat la seua manera de treballar les seues peces des de l’ecologia, la sostenibilitat, l’ètica i el comerç just. Els van mostrar totes les instal·lacions i tot el procés de disseny i la fabricació. Açò va complementar amb la conferència que els va oferir l’equip de Minimil, empresa històrica que recull tota la tradició i el saber fer de la moda basca i que va treballar molt de prop amb Balenciaga. Relacionada amb la tradició està també Rafael Matías Tejidos que duu més de 60 anys proveint de materials de primera qualitat a les principals firmes espanyoles. Els va regalar diferents retalls de tela als alumnes per a que desenvolupen projectes propis a l’Escola.

No tot va ser moda, va haver també temps per visitar el Museu de Belles Arts de Bilbao i el Guggenheim. En definitiva, va ser un viatge que va servir als estudiants per veure l’ampli ventall d’eixides professionals i les múltiples possibilitats i perspectives des de les que treballar la moda.

Scroll to Top