NOVA EXPOSICIÓ CC ALZAMORA

Ja tenim una nova proposta de moda exposada en el CC Alzamora d’Alcoi. La seua creadora, Irene Guilló Moliner, fa un homenatge a la seua marca creada amb la seua àvia, modista i costurera de professió, i al patrimoni valencià en el qual s’ha criat.

La seua passió per les cultures més exòtiques, les tradicions artesanals i la naturalesa característica d’altres continents, juntament amb la pandèmia mundial que ha impedit travessar fronteres amb la idea de buscar noves fonts d’inspiració, ha portat a la nostra alumna a conéixer en profunditat les seues ‘arrels’ valencianes, a través de les quals ha desenvolupat la seua proposta de col·lecció per a la temporada primavera-estiu 2022.

Així es diu la seua col·lecció de moda femenina i sostenible ‘Arrels’ que té com a objectiu cuidar els espais naturals del nostre entorn i per tant del nostre planeta. Com a amant de la naturalesa i de la moda, ha arribat a la conclusió que la situació actual de tots dos sectors no són compatibles i per tant això ha de canviar.

La moda i l’actitud sostenible per part de la societat poden ajudar a millorar la contaminació global extrema, i és així com la nostra dissenyadora ha optat per reprendre els costums típics i ancestrals dels seus avantpassats amb l’objectiu de recuperar els oficis manufacturers, les peces treballades amb afecte i de qualitat, i evitar el ràpid consum al qual ens hem acostumat actualment.

En aquest projecte trobem blocs de color neutres creats a partir dels fruits naturals procedents de la seua zona valenciana agricultora amb la qual ha treballat tints naturals seguint les tècniques apreses per la seua àvia, i amb els quals es pretén reflectir afecte, dedicació i originalitat. Complementats alhora amb xicotets detalls realitzats a mà i amb una gamma de color més variada i cridanera.

Looks “casual”, inspirats en la tipologia de peces dels llauradors, pescadors i dones valencianes del segle XVIII residents del Parc natural de l’Albufera, resolts mitjançant peces clàssiques renovades, còmodes, atemporals i versàtils, siluetes folgades i detalls minuciosos treballats a mà.

I com diu l’àvia d’Irene: “En tota la nostra família sempre hem tingut oficis relacionats amb la naturalesa i l’artesania. Jo també m’he criat a l’aire lliure enmig dels tarongers de Caracaixent, hem estiuejat en la caseta de camp de Jérica, i ara que vivim en un pis, també tenim la sort d’estar en plena l’Horta Sud de València envoltats de vegetació i del Parc Natural de l’Albufera [….]. Tant ens agrada la naturalesa que també hem de cuidar-la. I és que si tots pensàrem així… amb el bonica que és… ”.

Ens quedem amb les últimes paraules d’aquest text, i amb les quals pretenem arribar als nostres seguidors per a fer-los entendre que és urgentment necessari un canvi d’actitud per part de la societat. El nostre planeta ja no pot regenerar la desmesurada quantitat de residus que els éssers humans estem creant diàriament, i com ja tots sabem, Planeta Terra, només hi ha un, així que cuida’l abans que siga massa vesprada.

Desplaça cap amunt