PACK SANT VALENTÍ

El Departament d’Igualtat de l’EASDALCOI i el Departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi ofereixen una campanya educativa contra els estereotips en les relacions de parella difosos i enfortits en la nostra societat.

En tots dos casos, la temàtica principal és l’anàlisi i la crítica al mite de l’amor romàntic.

 

STAND BY LOVE

El passat dia 9 de febrer es va presentar a l’EASDEALCOI un projecte educatiu i exposició fotogràfica-performativa per Rosa Saéz i Enrique Algarra: Stand by love.

L’espai de la representació visual va fabricar estereotips femenins des d’una concepció sexista i misògina, però aquests mateixos espais es podien recuperar per a assenyalar, criticar, subvertir i reflexionar sobre les estructures de poder que s’oculten darrere del mite romàntic.

L’exposició recollia la mort, de forma simbòlica, de la princesa que habita en nosaltres i la resurrecció d’una dona empoderada que vol canviar el conte, contar històries noves amb una mirada feminista, desfer-se de la sabata de cristall, depositar-lo en una urna i calçar-se les seues pròpies sabatilles per a caminar en una altra direcció.

Els objectius varen ser:
1. Visibilitzar i denunciar les violències masclistes implícites en el concepte de l’amor romàntic.
2. Utilitzar la fotografia, el vídeo i la performance com a eines per a l’apoderament femení i per a qüestionar el discurs hegemònic i patriarcal respecte al tema.

stand by love_expo1 from easdalcoi on Vimeo.

Stand by love from easdalcoi on Vimeo.

Els horaris varen ser:
09:00 h videoconferència
10:00 h taller
13:00 h Inauguració exposició-performance

 

Estimar és cuidar: Ferramentes per fer-ho bé

El Departament d’Igualtat de l’Ajuntament organitza el 14 de febrer una conferència de Coral Herrera.

Coral Herrera és una escriptora i comunicadora feminista espanyola, coneguda per la seua anàlisi i crítica al mite de l’amor romàntic.

Tot el seu treball sobre el tema de l’amor romàntic i les emocions està basat en la filosofia de les cures i els bons tactes, el feminisme i l’art de la no-violència.

Cada vegada hi ha més persones que volen alliberar les seues emocions i deixar de patir per amor.

Cada vegada més dones s’acosten al feminisme per a obtindre coneixements i eines que els permeta viure una vida lliure de dependència emocional i violència masculina, cada vegada són més les que s’uneixen a la reivindicació feminista sobre el plaer i el gaudi.

També hi ha cada vegada més homes interessats en el tema de les cures, les emocions i els afectes, i molts volen unir-se al canvi social que està portant el feminisme.

Et convidem a vindre el dia de Sant Valentí a la ponència, per a portar-te a casa eines per a cultivar relacions saludables.

ENTRADA GRATUÏTA
INSCRIPCIÓ PRÈVIA: igualtat@alcoi.org
Telèfon i WhatsApp: 628848504

Desplaça cap amunt