El País Semanal escull la ‘Dote Ornaments’ de Xelo Garrigós per al seu especial de Nadal

El suplement del diari El País ha comptat per al seu editorial nadalenc amb ‘Dote’, la creació tipogràfica de la professora de Disseny Gràfic de l’EASDALCOI i responsable del taller de Mecana Sans, Xelo Garrigós. Així, es pot apreciar al llarg de totes les pàgines dedicades a aquesta època de l’any, els diferents patrons que componen la part més ornamental de ‘Dote’.

Garrigós explica que ‘Dote’ té dos variants la ‘Dote Font’ i la ‘Dote Ornaments’ i que ambdues són fruit “d’un treball de quasi 10 anys que té el seu orígen en voler fer una felicitació de Nadal inspirada en el punt de creu que les mares feien per brodar l’aixovar de les filles”. “Pense que aquestes dones necessitaven un homenatge per ser les grans faedores de lletres, monogrames i marcatges en la roba” afegeix.

El que va començar sent un experiment amb lletra modular “per divertir-se”, ha acabat esdevinguent una sèrie de majúscules, minúscules, sanefes, orles, vores, patrons i altres ornaments que formaven part de la edició dels llibres clàssics on s’usaven també els tipus de plom. Xelo Garrigós, considera que la tipografia de ‘Dote’ potser està més cenyida a la seua utilització en formats i ocasions més concretes però que els ornaments poden donar molt de joc i possibilitar milers de combinacions als encarregats del grafisme.

Diego Areso, director d’Art d’El País deu haver compartit aquesta afirmació quan ha escollit ‘Dote’ per a que estiga present a les quasi 70 pàgines que es dediquen al Nadal al darrer número d’El País Semanal. Garrigós està més que satisfeta amb el resultat “jo sempre tenia en ment el llibre, però he vist que en revista quasi li dóna més joc gràfic i funciona molt bé amb els textos, la fotografia i el ‘lettering’”.  A més, creu que la tipografia té sentit “si és útil i se li dóna ús i veure que té una aplicació real, dóna molts ànims per seguir treballant”.

 

Desplaça cap amunt